motoryzacja dietetyk wrocław

Strefa czasowa: UTC

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj

BDSM
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2007-08-24, 09:44 
Ranger

BDSM to skrót od angielskich słów: Bondage & Discipline (BD) Domination & Submission (DS)Sadism & Masochism (SM)
Jedni tego typu zachowania seksualne traktują jako ohydną dewiację i są gotowi uwierzyć w to, że wszyscy ludzie związani z BDSM to sataniści... a dla innych jest to weekendowa odskocznia od rzeczywistości. Mają znajomych i zwyczajną pracę, ale we wnętrzu noszą potrzebę bycia panem albo niewolnikiem

Znawcy mówią nawet o sztuce BDSM, w której od realnego bólu, bardziej liczy się umiejętność stworzenia psychicznej więzi pomiędzy panem i niewolnikiem.

Do tego tematu atchnął mnie pewien blog, jak ktoś zainteresowany podam na pw...

Myślycie że bdsm to zboczenie? A może jesteście sami tego ciekawi jak to być dominą/panem?

Czy w waszych skrytych pragnieniach wiążecie swojego partnera i wydajecie mu rozkazy, a on bezgranicznie wam ufa...

PostNapisane: 2007-08-25, 15:14 
mery_blue napisał(a):
Czy w waszych skrytych pragnieniach wiążecie swojego partnera i wydajecie mu rozkazy, a on bezgranicznie wam ufa...
wydaje mi sie ze to chyba kazdy z nas ma i chocby raz w zyciu chcialby dominowac nad kims i na odwrot - uwazam iz to jest ciekawa odskocznia od codziennej rutyny , ale jak juz w gre wchodzi zadawanie bolu do krwi to nie jest wtedy tak ciekawie. wszystko z umiarem co jest dla ludzi - nie trzeba sie tego wstydzic , w koncu ile jest osob tyle jest opini czy prefencji seksualnych i nikt tego (mam taka nadzieje ) nigdy tego nie zmieni. przez to swiat jest ciekawy. Mi to nie przeszkadza. Mery moze podasz mi na pw adres tego bloga ?

PostNapisane: 2007-08-27, 06:18 
Ranger

rouge napisał(a):
ale jak juz w gre wchodzi zadawanie bolu do krwi to nie jest wtedy tak ciekawie.

właśnie chodzi o to żeby nie było rozlewu krwi, bdsm często kojarzy się ludziom z totalnym brakiem zahamowań, krwia itd...
A ja chciałabym uświadomić ze to może być przyjemna wycieczka w świat którego się nie zna na codzień...
Ps. juz wysyłam :)

PostNapisane: 2007-08-27, 13:49 
wiem co mialas na mysli.
mery_blue napisał(a):
wycieczka w świat którego się nie zna na codzień...
to moze byc cos bardzo ciekawego i nowego

p.s juz mam , dziekuje <cmok>

PostNapisane: 2007-08-27, 23:14 
Ja sam nie wiem, zdecydowanie jestem przeciwny skrajnościom, ale taka zabawa w roli, gdy jedna osoba dominuje może być ciekawa i urozmaicać współżycie. Bo w końcu, gdy człowiek zaczyna tracić pasję w łóżku to wiele może się zdarzyć.
Ale wiesz BDSM jak sama nazwa wskazuje to sadyzm, czyli czerpanie przyjemności z zadawania bólu innym i masochizm, czyli gdy ból tyczy się ciebie. Więc nie wydaje mi się to, o czym mówisz "czystym" Sadomasochizmem
Dodam jeszcze, że w Wielkiej Brytanii wynikła pewna sprawa, iż pewna Gejowska para "bawiła się" w Sadomaso (krew tortury i inne takie sprawy) i nakręciła swoje poczynania, po czym tenże film jakimś cudem przenikną do sieci, Angielska policja znalazła tychże mężczyzn i postawiła przed sądem, po czym zostali skazani obydwaj na dodajże 2lata, (mimo iż w sądzie twierdzili, że cała "zabawa" była dobrowolna)
A na koniec, jeśli MI wolno prosić to również proszę o ten link

PostNapisane: 2007-08-28, 05:41 
Ranger

Różowy Satanista, dlatego nie mówie o czystym SM.
Mnie osobiście bardziej interesuje sama dominacja aniżeli SM.
Różowy Satanista napisał(a):
Ale wiesz BDSM jak sama nazwa wskazuje to sadyzm

To nie jest tylko sadyzm, właśnie że trzeba znać tą granicę której nie powinno się przekraczać.

PostNapisane: 2007-08-28, 05:50 
Pochłaniacz

Odrobina perwersji jeszcze nikomu nie zaszkodziła w nowych doznaniach :lasso: :lasso: :lol: :lol:

Polecam tą firme rodzinną:D

PostNapisane: 2007-08-28, 10:12 
Nie twierdze, że takie zabawy tylko z dominacją są złe, niektóre osoby wręcz ich potrzebują by, na codzień czuć się bezpiecznie lub bardziej pewnie. Tylko nie umiem tego włożyć do jednego worka z Sadomasochizmem (uogólniając tak to przedstawiłaś)
Twierdze za to, że czysty SM jest zły i zboczony, bo cóż krzywdzenie siebie nawzajem nie wydaje mi się cudowne...

PostNapisane: 2007-08-28, 12:03 
Ranger

Różowy Satanista napisał(a):
że czysty SM jest zły i zboczony, bo cóż krzywdzenie siebie nawzajem nie wydaje mi się cudowne...

owszem, sam SM mnie przeraża...
Ale połączenie z dominacją, odpowiednią aurą itd zaczyna mnei coraz bardziej interesować, narazie w sferze teoretycznej....
BDSM to nie tylko sprawianie komuś bólu, są osoby które ten "rzekomy" ból odczuwają jako wielkie podniecenie...

PostNapisane: 2007-08-30, 07:02 
Szczypior

niektorzy tego potzrebuja a dla innych jest to zle ja osobiscie mam to gdzies bo kazdy niech robi to na co ma ochote byle by nie krzywdzil innych

Drukuj 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC