motoryzacja dietetyk wrocław

Strefa czasowa: UTC

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
  Drukuj

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2008-02-05, 14:03 
Oczytany mnich

Ja uważam, że można pić, a le tylko z jakiejś okazji. Gorzej kiedy okazja jest codziennie.

PostNapisane: 2008-02-05, 14:16 
Pochłaniacz

Doctor napisał(a):
Ja uważam, że można pić, a le tylko z jakiejś okazji. Gorzej kiedy okazja jest codziennie.

zgadzam sie , problem widzę w tym , ze spora ilość "rodaków" ma tylko dwa dni na picie

1 to święta

2 to dni powszednie

wersja 1.00

1 dni parzyste
2 dni nieparzyste

wersja 1.01

1 dni słoneczne
2 dni pochmurne

aa
PostNapisane: 2008-02-13, 10:40 
Nudziarz

Wszystko dla ludzi ale z umiarem ;)

Problem większości polega na tym że nie może poprzestać na 1,2 piwkach tylko jak juz chleje to na całego.
A jedno piwko na dwa dni nikomu nie zaszkodzi. :)
Ostatnio próbuje wygrać zapasik na cały rok :diabel:

http://www.piwnastreet.pl/gry/pinball/

PostNapisane: 2008-02-15, 11:03 
Ranger

marbel napisał(a):
wystarczy pic regularnie co dwa trzy dni , wcale nie nadużywając -to już nas zalicza do grupy osób uzależnionych od alkoholu .

pod warunkiem ze ma sie ten mus na wypicie co jakis czas...

PostNapisane: 2008-05-14, 12:55 
Bohater

Ta granica picia oraz odstepy sa tematem dosc sprzecznym. Dodam jeszcze ze sa tacy ludzie ktorzy sa bardzo blisko alkoholizmu a jednak wciaz mozna nauczyc ich pic normalnie i nie musza zostawac abstynentami do konca zycia. Ciekawia mnie wasz odpowiedzi np. na pytanie jak wyczuc czy to jest przymus picia czy picie "bo sie lubi" i jak myslicie kiedy stosuje sie terapie kontoli (czyli bez calkowitego odstawienia ale z moliwoscia picia przy wyjatkowych okazjach) a kiedy odstawic trzeba alkohol na zawsze? :)

PostNapisane: 2008-05-19, 02:04 
Nudziarz

Wiem coś o tym, mam paru znajomych którzy wpadli w ten nałóg, bardzo ciężko jest się wydostać z niego, a granica między piciem "bo lubię", a piciem "bo muszę" jest bardzo cienka.Indywidualna sprawa każdego człowieka, żeby zareagować jak widzi że coś jest nie tak, jeżeli nie zrobi tego w odpowiednim momencie?pozostają tylko terapie oraz inne sposoby leczenia.Mimo tego iż ludzie trafiają na różnego rodzaju leczenia, to jeżeli człowiek sam niezaprzestanie pić z własnej woli, to prawda jest taka że nikt go do tego nie zmusi, ani rodzina, ani przyjaciele, ani różnego rodzaju specjaliści.

Drukuj 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC