motoryzacja dietetyk wrocław

Strefa czasowa: UTC

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2008-03-22, 11:11 
Pochłaniacz

Nasza zasciankowosc wlasnie wychodzi, kiedy we wszystkim porownujemy sie do innych krajow i chcemy byc tak samo swietni jak oni ;) Gdybys mieszkal tam, gdzie ta ordynacja wyborcza jest tak idealna jak mowisz, tez pewnie bys marudzil, ludziom ogolnie trudno dogodzic, wiec zawsze by Ci cos nie pasowalo. A to, ze ktos jest na czolowych miejscach listy, a ktos na dalszych, to chyba z czegos wynika, nie jest bez przyczyny ;)

PostNapisane: 2008-03-22, 11:19 
Doświadczony killer

Tak Aga, tylko nie powiesz mi, że takie zachowania polityków jak w Polsce, w normalnym kraju są tolerowane (no może bijatyki we Włoszech, ale tam inna mentalność i inny charakter ludzi).

aGa! napisał(a):
A to, ze ktos jest na czolowych miejscach listy, a ktos na dalszych, to chyba z czegos wynika, nie jest bez przyczyny

Wynika - z prostego przysłowia - "Mierny ale wierny".

Te same twarze od prawie 20 lat, zmieniają jedynie barwy klubowe, zależnie od tego jak polityczny wiatr powieje.

PostNapisane: 2008-03-22, 12:18 
Pochłaniacz

Nie no, oczywiscie widze co sie dzieje i teraz to nie jest polityka, a nawet nie komedia, tylko dramat lub tragedia. ;) Taka jest nasza mentalnosc widocznie, i tego sie nie da zmenic ;) Ja juz nie mam sily sie, delikatnie mowiac, denerwowac na to wszystko, bo wiem, ze i tak nie poradze nic na to ;P Chlop z pola do Sejmu, robienie matury jak sie juz dojdzie do jakiejs tam wladzy, zenada ;) Ale patrz, ktos musi wybierac tych ludzi, np taki PiS... Co nie uwazam, ze sa tam inteligentnii ludzie, nawet z samego faktu na sposob ich wypowiadania sie i tego, ze ich argumenty to tylko ciagle wytykanie czegos PO. Teraz to nie jest rzad a kola wzajemnej adoracji, gdzie nie podejmuje sie decyzji ze wzgledu na dobro panstwa, a przez wzajemne sympatie czy antypatie, ot co.

PostNapisane: 2008-03-22, 13:54 
Doświadczony killer

Generalnie opozycja w Polsce sprowadza się do rzucania kłód pod nogi koalicjom wszelkiej maści, a nie do wysuwania alternatywnych planów działań.

aGa! napisał(a):
Ale patrz, ktos musi wybierac tych ludzi, np taki PiS...

Patrzę, i większość głosujących na tę partię zobacz że pochodzi od nas z regionu, do prostych i mało wykształconych ludzi populistyczne hasełka trafiają... Dodatkowo motywacja w postaci zaprzyjaźnionego radyjka wypacza wyniki.

A co do obecnego rządu - ja póki co ich nie rzucam na odstrzał, generalnie jakoś załagodzili mocno napiętą atmosferę w kraju i na arenie międzynarodowej, jak panowała za PiS, a nie oczekuję od nich, że w cięgu kilku miesięcy czy roku zrobią to, czego przez 18 lat jakoś nikt nie zrobił.

Popatrz na obrady Sejmu - jaka frekwencja jest? Wyrzucić połowę, na co 460 darmozjadów :?: Przychodzi 50, z czego połowa ziewa, czyta gazety, gada przez telefon. Reszta - na samo głosowanie, rękę podnosi nie wiedząc z jakiego powodu, a podnosi - bo jest dyscyplina klubowa.

aGa! napisał(a):
Taka jest nasza mentalnosc widocznie, i tego sie nie da zmenic

Mam czasem nieodparte wrażenie że historia zatacza koło - patrz na to co przed rozbiorami się działo.
Tylko teraz nie ma rozbioru stricte terytorialnego, a ekonomiczno - gospodarczy ("prywatyzacja").

PostNapisane: 2008-03-22, 14:15 
Pochłaniacz

Ja ogolnie z PO jestem zadowolona, moze na wyrost uzylam slowa 'rzad' :) A co do obecnosci poslow podczas obrad Sejmu... Ostatnio bylam w Sejmie i dowiedzialam sie, ze oni nie maja obowiazku byc na obradach, tzn tylko jesli jest glosowanie i podejmowane jakies wazne decyzje, a tak to tylko osoby, ktore w danym temacie sie orientuja ;) Tak wiec na wszystko sie znajdzie u nich wytlumaczenie... A nieobecnosci marszalek Sejmu USPRAWIEDLIWIA wszystkie (podobno) :)

Co do radia i 'kaczek'... Na szczescie u mnie w rodzinie, wlacznie z babcia, ktora 'kaczek' i DEWOTEK nie znosi i dziadkiem, ktory mieszka na wsi i wyzywa Leppera i Rydzka, konserwatywnego raczej stryjka, ktory bedac wicestarosta zrezygnowal ze swojego stanowiska, ze wzgledu na otaczajacych go w pracy i trudnych do wspolpracy PiSowcow, popiera sie raczej PO ;))

PostNapisane: 2008-05-09, 22:22 
Pochłaniacz

tu nie chodzi o radio czy telewizje pis i po tylko o nasza świadomość , w naszym kraju od ponad 15 lat polityka to struktura o charakterze przestępczym . odbija sie to na jakości naszego życia - hmm uśmiechamy sie widząc to wszystko ale galop biedy bezdomności to zjawisko wywołane przez złe zarządzanie krajem -- i nigdy nie mów nigdy bo jak w takim tępię to sie będzie mnożyło jak dotychczas to za 20 lat polowa polaków będzie śmieciarzami a politycy dalej będą wypasali sie na nas - czy was to nie przeraza ?

czy zdajecie sobie sprawę ze w Polsce jest coraz więcej wypadków zgonu na choroby wywołane niedożywieniem ? czy wiecie ze znów mamy granice epidemii gruźlicy jako jedyni w europie . czy wiecie ze jesteśmy na 1 miejscu w eu jeżeli chodzi o ilość zakażeń sepsom .

wiec jaka różnica czy lewica czy prawica czy centrum ? jak wszyscy oni nas w dupie maja

i czy to ważne ze ktoś jest dewotem a inny liberałem ---BANDYCI NAMI RZAZOM I WMAWIAJĄ NAM ZE JEST OK

PostNapisane: 2008-05-10, 21:11 
Doświadczony killer

marbel napisał(a):
odbija sie to na jakości naszego życia - hmm uśmiechamy sie widząc to wszystko ale galop biedy bezdomności to zjawisko wywołane przez złe zarządzanie krajem

no i w drugą stronę - galop ludzi bardzo bogatych po kolejną kasę, w ten sposób coraz mniej "średniaków" jest, tylko skrajności

Drukuj 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC