Witam!
Mam prośbę, czy moglibyście mi podać "zdrowotne wademekum postępowania" przy wyborze warzyw i owoców, przechowywaniu ich, a także sporządzaniu z nich potraw. Wademekum postępowania ze strony kosumenta.
Podam przykłady o których już wiem: 1. najzdrowszy jest czosnek o kolorze fioletwym 2. marchewkę należy poobcinać po 1 cm z każdej strony, pozbywamy się wtedy największej ilości trucizn 3. żeby wydobyć z czosnku najzdrowsze właściwości należy go przed jedzeniem zmiażdżyć 4. owoce i warzywa przed spożyciem najlepiej umyć w wodzie 5. rzodkiewka i sałata są gatunkami warzywa, które gromadzą w sobie najwięcej trucizn ze wszystkich gatunków warzyw 6. jeśli ktoś spożywa czosnek na złagodzenie przeziębienia, może go posiekać i połknąć jak tabletkę 7. warzywa gotowane w całości zachowują więcej właściwości zdrowotnych niż te same warzywa pokrojne i wówczas gotowane
mój mail:
medicalmindgroup@gmail.com
Za odpowiedź z góry dziękuję
Student
Witam!
Mam prośbę, czy moglibyście mi podać "zdrowotne wademekum postępowania" przy wyborze warzyw i owoców, przechowywaniu ich, a także sporządzaniu z nich potraw. Wademekum postępowania ze strony kosumenta.
Podam przykłady o których już wiem: 1. najzdrowszy jest czosnek o kolorze fioletwym 2. marchewkę należy poobcinać po 1 cm z każdej strony, pozbywamy się wtedy największej ilości trucizn 3. żeby wydobyć z czosnku najzdrowsze właściwości należy go przed jedzeniem zmiażdżyć 4. owoce i warzywa przed spożyciem najlepiej umyć w wodzie 5. rzodkiewka i sałata są gatunkami warzywa, które gromadzą w sobie najwięcej trucizn ze wszystkich gatunków warzyw 6. jeśli ktoś spożywa czosnek na złagodzenie przeziębienia, może go posiekać i połknąć jak tabletkę 7. warzywa gotowane w całości zachowują więcej właściwości zdrowotnych niż te same warzywa pokrojne i wówczas gotowane
mój mail:
medicalmindgroup@gmail.com
Za odpowiedź z góry dziękuję
Student
|