motoryzacja dietetyk wrocław

Strefa czasowa: UTC

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj

Dysleksja - prawda czy mit?
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2007-08-27, 23:46 
Co myślicie o dysleksji, dysgrafi i dysortografi? Czy to wydumana historyjka by olewać szkołę, (bo chyba tu się najbardziej przydaje) czy prawda?

PostNapisane: 2007-08-28, 04:46 
Pochłaniacz

Ja mam ten problem jak pisze ale przydaje się uaktualnienie do fire foxa co poprawia pisownię jak kiedyś pisałem to do drugi wyraz miałem do poprawki a teraz jak walnę jakiegoś byka to mam podkreślone na czerwono i od razu go poprawiam i wiem gdzie zrobiłem błąd i dlatego moje posty są pisane w 99% bezbłędnie no co innego pisownia a co innego gramatyka to są dwie różne rzeczy i nie nateży tego mylić .....

Polecam tą firme rodzinną:D

PostNapisane: 2007-08-28, 06:27 
Hm ja osobiscie nie mam z tym problemu, na komputerze zazwyczaj pisze bez polskich liter poniewaz gdy koresponduje ze znajomymi z niemiec im wyswietlaja sie jakies sekwencje znakow zamiast ą ę itd po prostu nie maja zainstalowanych polskich znakow. Gdy tak obserwuje, ile osob obecnie ma z tym "problem" to az mnie glowa boli. W klasie humanistycznej 90% osob ma dysfunkcje. Niemozliwe? a jednak. Czesto mnie to bawi, bo zdaje sobie sprawe, ze niektore osoby jak z badan wynika tak naprawde niewielka czesc spoleczenstwa ma taka powiedzmy choroba. Inni to kretacze :)

PostNapisane: 2007-08-28, 07:40 
Starszy wodolej

Ja wierzę, że można mieć takie problemy, ale jak dla mnie 90% dyslektyków mających zaświadczenia z poradni są po prostu zwykłymi leniami, którzy znajdują sobie sposób na niepisanie dyktand :roll:

PostNapisane: 2007-08-28, 07:48 
Pochłaniacz

No wiesz ale ja to mam od małego czyli od kąt pamiętam i ciężko jest mnie poprawnie pisać bez słownika :evil: :evil: :evil:

PostNapisane: 2007-08-28, 08:03 
Mam taka kolezanke ktora miala takie problemu od malego ciezko pracowala zeby to zmienic przeszkadzalo to jej rodzicom pewnie dlatego sie tak starala i przykladala do kazdego slowa. No i co? teraz to chodzacy slownik poprawnej polszczyzny. Da sie z tego wyjsc ale trzeba od malego z dzieckiem pracowac.

PostNapisane: 2007-08-28, 08:03 
Starszy wodolej

Paju ale ja nie twierdzę, że jesteś oszustem :) Znam prawdziwych dyslektyków. Po prostu sądzę, że niektórzy, a nawet większość szukają sobie prostej wymówki, żeby mieć lżej i nie mówię, że tak jest w Twoim przypadku ;)

PostNapisane: 2007-08-28, 08:09 
Pochłaniacz

Ale przecież ja nikogo nie krytykuję jednym uda się z tego wyjść w całości inni mają to przez całe życie i muszą jakoś cobie z tym radzić takie jest moje zdanie i nic więcej

PostNapisane: 2007-08-28, 08:13 
Doświadczony killer

Ja takiego problemu nie mam, ale znam parę takich osób. Niektórzy to naciągacze, a niektórzy nie.

PostNapisane: 2007-08-28, 10:54 
Założyłem, ten temat by poznać waszą opinie o tym, bo jestem ciekaw jak społeczeństwo reaguje na słowo dysleksja, dysortografia czy dysgrafia. Ja szczerze sam jestem dyslektykiem i dysortografikiem...
U mnie szczególna trudności jest z głoskami dziwięcznymi (ę-en) i liczbami podobnymi(1-2)... Poprostu to mylę, mimo iż wiem jak to powinno być. Szczególnie mi to przeszkadza na matmie, bo jestem z niej bardzo dobry, ale średnio na każdym sprawdzianie przestawię jakąś liczbę, nawet w działaniu 7*8... Powiem wam to jest naprawdę męczące. Nigdy za to nie narzekałem na brak słownictwa zawsze dużo czytałem i pisałem, ale nigdy mi to nie pomogło staram się z tym walczyć, bo jestem w miarę inteligentny, ale cóż to jest straszne, gdy w wyrazie, którzy pisze ż, mimo iż wiem, że wymienia się w rz. Niestety wiem jak jest z resztą tzw. "DYZLEKTYKÓW" mają te papiery by poprostu nic nie robić i mieć taryfę ulgową, jeśli coś piszą to z przymusu, a jak ktoś przyczepi się do ich błędów to zamiast je poprawić to mówią "Jestem Dyslektykiem odczep się" (swoją drogą za błędy odpowiada dysortografia)

Drukuj 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC