dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

prywatna opieka medyczna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-04-30, 21:50 
Przyjaciel

szukam miejsca, które zapewni kompleksową opiekę medyczną mi i mojej rodzinie. zależy mi by w razie choroby szybko udać się do specjalisty,a także na miejscu móc wykonać wszystkie potrzebne badania. możecie coś polecić?

Zgłoś post

Re: prywatna opieka medyczna
PostNapisane: 2014-05-02, 19:03 
Awanturnik

Każda prywatna przychodnia ma teraz pakiety rodzinne. Ja korzystałam akurat z Medicover i jestem zadowolona, ale moja siostra korzysta z Luxmedu i też sobie chwali. :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-05-06, 23:28 
Przyjaciel

dobrze wiemy jak działa państwowa służba zdrowia, więc wolałabym nie być na nią skazana, stąd pomysł aby wykupić pakiety w prywatnym szpitalu. Możesz mi napisać na jakie pakiety możecie liczyć i ile was to miesięcznie kosztuje, tzn. jeśli chodzi o Twój medicover i ten Lux Med Twojej siostry?

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-05-08, 15:51 
Oczytany mnich

I w ten sposób pompujemy kolejną kasę w coś co powinno zapewnić nasze państwo.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-05-09, 09:12 
Awanturnik

aaneczkaa - najlepiej odezwij się do nich, to Ci podeślą rozpisane abonamenty, co który zawiera i za ile. :) Można ponegocjować stawki indywidualnie zawsze.

brendalee - rozumiem zatem, że kiedy mam chore dziecko i odmawia mi się przyjęcia go w przychodni, albo sama jestem chora poważnie, wymagam pilnej diagnostyki i wyznacza mi się termin wizyty u specjalisty za 3 miesiące, to powinnam pokornie czekać w imię zasad wyższych? Skoro Państwo nie zapewnia mi odpowiedniej opieki medycznej, szukam jej tam, gdzie ją oferują. I szczerze mówiąc tak - wolę pompować pieniądze w sektor, który daje mi to czego ja oczekuję, niż w składki ubezpieczeniowe, które nie gwarantują kompletnie nic.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-05-12, 15:11 
Przyjaciel

dziękuję za informacje, z pewnościa odezwę się do tej przychodni ponieważ to wiarygodny szpital poczytałam co nieco nich na necie i mają dobra opinię. A co do prywatnej służby zdrowia to zgadzam się w 100% z Toba samba_mamaba, gdzie mamy się leczyć jak nie w prywatnym szpitalu. Teraz pąłcisz składni na państowwą służbę zdrowia, a jak naprawdę będzie Ci coś dolegąło to nie dostaniesz tej pomocy, albo też wyznaczą ci termina za pół roku albo za 2 lata na zabieg.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-05-13, 14:23 
Nudziarz

przez kilka lat mój pracodawca zapewniał taki pakiet medyczny i jest to genialne rozwiązanie. jeśli tylko czegoś potrzebowałem umawiałem się do lekarza na nastepny dzień i bez kolejki wszystko załatwiałem. Zupelnie inne podejscie do klienta niz w państwowych przychodniach i szpitalach gdzie jest się złem koniecznym

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-05-14, 10:45 
Awanturnik

Z całym szacunkiem Ewelinaaa - ale takiej głupoty, to ja od wieków nie czytałam. Nie wiem, czy tak trafiłaś czy źle się rozglądałaś, ale nie od dziś wiadomo, że aby dostać się do lekarza w przychodni państwowej, trzeba stać w kolejce do rejestracji od wczesnych godzin rannych. Na wizyty u specjalistów czeka się tygodniami. Fora medyczne i media przez cały czas grzmią na temat przepełnionych przychodni, szpitali, placówek i braków kasy na leczenie ludzi. A Ty wyskakujesz z radosnym "ludzie przestają chorować (...) dziś były pustki". No przepraszam, ale ręce opadają jak dorosła, teoretycznie myśląca osoba pociska takie bzdury.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-05-16, 09:47 
Przyjaciel

ja również zroważam prywatny pakiet medyczny właśnie ze względu na kolejki i braki terminów do specjalistów, jak można stać w kolejkach kiedy sypie się nasze zdrowie, stąd moja decyzja o prywatnym pakiecie. Jeśli chodzi o ceny takich pakietów to rzeczywisćie ceny lkształtują sie tutaj różnie w zależności od tego jaki pakiet chcemy kupic, czy tylko dla siebie, czy dla calej rodziny, czy ma to być większy pakiet bo sporo chorujemy, czy mniejszy bo sporadycznie, cena to zawsze kwestia indywidualna.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-05-24, 23:05 
Oczytany mnich

o wlasnie stoje przed takim wyborem i zastanawiam sie ktory pakiet medyczyny i gdzie wybrac, mozecie cos wiecej powiedziec o ile jeszcze cos wiecie na ten temat:)?

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2