dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Zmywarka - jaka?
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2011-10-03, 12:42 
Oczytany mnich

Nadszedł ten piekny dzień kiedy w końcu zainwestuję w zmywarkę - koniec z odmaczaniem łapek i marnowaniem czasu na zmywanie garów ;) Tylko pytanie- jaka? Przyznam, że nie znam się na tym totalnie, wypatrzyłam jeden wyglądającyporządnie model SIEMENSA (http://magicznaplaneta.pl/dzial/agd/kategoria/?id=37&prod=114803), ma szerokość 60 cm, zewnętrzny panel sterowania, 4 programy i 5 temperatur zmywania i zużycie wody [litr/cykl]: 13. Co o niej mysliscie?

Zgłoś post

Re: Zmywarka - jaka?
PostNapisane: 2011-11-28, 21:51 
Oczytany mnich

jedną z najlepszych firm zmywarek jest Bosch , przede wszytskim jest wytrzymały, bardzo oszczędny, ma fajne programy i jest mało awaryjny, można go użytkować przez wiele lat, bez obawy że coś się zepsuje, w ogóle w poszukiwaniu taniego sprzętu warto zajrzeć do sklepów internetowych np medialux

Zgłoś post

jaka zmywarka
PostNapisane: 2012-02-26, 14:41 
Nudziarz

Co do firmy Bosch to się zgadzam. Teraz na stronie magicznaplaneta.pl jest promocja na zmywarki tej firmy. Są także na wspomnianą wcześniej firmę Siemiens. W tym i tym przypadku przy zakupie dostajesz dodatkowy prezent. Także nie dość, że promocja to jeszcze dodatkowa rzecz. Są oczywiście różne modele. Czasami mamy na taki sprzęt określoną ilość miejsca i musimy wybrać daną szerokość. Ale myślę, że wybór jest tak duży, że na pewno coś nam podpasuje. ;-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-12-04, 16:31 
Pochłaniacz

Przychylam się do opinii - zmywarki Boscha, zwłaszcza te do zabudowy (bo akurat taką mam) to sa naprawdę fantastyczne. Wytrzymałe, nic się nie psuje, wydajne i co najwazniejsze:
nie pożerają tyle wody, ile przy większej rodzinie trzeba do zmycia garów po obiedzie.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-01-29, 13:45 
Nudziarz

Faktycznie, model zmywarki trzeba uzależnić od tego, ile mamy miejsca w kuchni. Małe zmywarki mają szerokość ok. 45 cm, więc nie zajmują za wiele miejsca. Te standardowe – wyższe niż szersze ; ) – czasem mają regulowaną wysokość nóżek, żeby zmieściły się pod każdym kuchennym blatem. Zaś co do producenta, to warto kierować się opiniami zadowolonych klientek : )

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-10-17, 12:40 
Szczypior

Ronalda napisał(a):
Przyznam, że kiedy mój mąż kupił do naszej kuchni zmywarkę byłam na niego bardzo zła. Uważałam, że to strata pieniędzy i w jakimś stopniu lenistwo. Teraz mam całkiem inne zdanie. Zyskałam o wiele więcej czasu dla siebie i męża, mogę robić więcej rzeczy w domu i rachunki za wodę się zmniejszyły. Mamy zmywarkę whirlpool z technologią 6-ty zmysł i z racji tego, że jesteśmy tylko we dwoje włączamy ją raz na dwa dni albo korzystamy z opcji 1/2 załadunku.

Dlatego przed zakupem warto porównać kilka modeli, poczytać opinie, a przede wszystkim wybrać sprawdzonego producenta.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-10-23, 13:42 
Pochłaniacz

Ja za niedługo dołączę do szczęśliwych posiadaczy zmywarek, bo udało nam się wygospodarować miejsce. Nasza nowa kuchnia będzie więc w pełni funkcjonalna :D Tylko właśnie...na co zwracać uwagę? Tak jak przy pralce, pewnie trzeba zwrócić uwagę na zużycie wody i klasę energetyczną, a na co jeszcze? Jakieś rady? :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-10-23, 21:01 
Szczypior

GadatliwaIwa napisał(a):
Ja za niedługo dołączę do szczęśliwych posiadaczy zmywarek, bo udało nam się wygospodarować miejsce. Nasza nowa kuchnia będzie więc w pełni funkcjonalna :D Tylko właśnie...na co zwracać uwagę? Tak jak przy pralce, pewnie trzeba zwrócić uwagę na zużycie wody i klasę energetyczną, a na co jeszcze? Jakieś rady? :)

Na pewno na to jakie funkcje i programy posiada.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-10-24, 08:52 
Adept

Według mnie najlepiej wybrać przede wszystkim zmywarkę szerszą. Czyli 60, a nie 45. Nawet jak na początku będzie się wydawać, że taka duża zmywarka nie jest potrzebna, to w praktyce zazwyczaj okazuje się, że nie ma problemów z jej zapełnieniem. Nie wspominają już o zmywaniu po imprezach. Wtedy większa zmywarka to zbawienie ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-10-24, 13:53 
Pochłaniacz

Szersza faktycznie jest lepsza, zwykle ma bogatsze wyposażenie, więcej przydatnych funkcji. Z programów które warto mieć w zmywarce to antybakteria, opcja połowy załadunku, fajnie jak są specjalne dysze, dzięki którym dokładnie można umyć przypalone gary

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2