dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: MLM - Marketing Wielopoziomowy - Marketing Sieciowy
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2011-02-09, 23:20 
Nudziarz

Proszę mnie nie podejrzewać, że chcę kogokolwiek zwerbować do czegokolwiek ale chciałbym coś dodać na temat MLM-ów, jako... nie MLM-owiec.

Mam doświadczenie dość spore, bo budowałem biznes MLM przez kilka lat i znam wszystkie blaski i cienie tej formy zarobkowania.

Niestety Ci, którzy twierdzą, że MLM jest piramidą finansową - często mają rację. Dzieje się tak wtedy, gdy rekrutuje się (sponsoruje) kogo popadnie. Ludzie przyłączają się do takiego przedsięwzięcia nie dlatego, bo chcą używać oferowany produkt (usługę) a dlatego, żeby uzyskać możliwość budowy struktury złożonej z takich samych, jak oni zapaleńców, którzy będą kupować - bo nam nie, ale im napewno produkt się przyda.

Gdy produkt schodzi do rangi pretekstu, żeby pieniądz krążył - to jest to niestety nic innego, jak piramida finansowa (zgrabnie zakamuflowana przed organami ścigania).

MLM ma taką opinię właśnie dzięki temu, że większość początkujących dystrybutorów (klubowiczów itp) próbuje tworzyć piramidę finansową i przekonuje ludzi, że produkt nie jest ważny, tylko to, co przy okazji można osiągnąć w swoim życiu (przykładów takich firm nie podam, żeby co po niektórzy na tym forum mnie nie rozdziobali:)

Rozmawiałem z wieloma milionerami (w Polsce również), krórzy swój majątek zrobili na MLM-ie. Zapewniam Was, że to całkiem inna rozmowa niż: "Nie masz racji... aby się o tym przekonać zajrzyj na www.----.com/zocha_swieza :) - jak to wyżej wyczytałem.

Ale tacy ludzie nie liczą już na przypadkowych dyskutantów forów internetowych:)

Mam nadzieję, że nikt nie poczuje się urażony - to tylko moja opinia (nie trzeba się zaraz z nią zgadzać:)

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-02-17, 21:26 
Nudziarz

Wiewiuras32 napisał(a):
Sporo pracowników MLM się tu zleciało widze oO'.

good point

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-02-22, 14:03 
Pochłaniacz

Zlecą się jeszcze - to pewne.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-07-15, 19:01 
Nudziarz

- http://generatorlisty.pl/?a=003567

Generator Listy - dowiedz się jak zbudować dużą listę mailingową i na niej zarabiać!

tm razem jest to bardzo wyjątkowy program, a właściwie jego właściciel czyli Adrian Kołodziej. Adrian to osoba która zarobiła 1 milion złotych w 2010 roku tylko w internecie.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-09-27, 02:14 
Nudziarz

No cóż, w MLM bardzo wiele osób odnosi porażki. Ten biznes trzeba prowadzić właściwie, a nie po swojemu. Bardzo ważne jest odpowiednie działanie i pomoc sponsora. Dobrym przykładem tego, jak nie powinno się działać w MLM jest post w tym wątku:
fenix napisał(a):
Witam
Chciałbym Wszystkim zaproponować współpracę z firmą Vision International People Group- już od 14 lat w wielu krajach. Uważam że tak naprawdę branża Wellness ma przed sobą największą przyszłość. Bo kto z nas nie będzie troszczył się o zdrowie i urodę nas samych lub naszych bliskich.
Zapraszam do współpracy- http://www.fenixpl.com

:-)

Pozdrawiam,
Tomek

P.S. A tak nie powinno się promować produktów z programów partnerskich :
wera1850 napisał(a):
- http://generatorlisty.pl/?a=003567

Generator Listy - dowiedz się jak zbudować dużą listę mailingową i na niej zarabiać!

tm razem jest to bardzo wyjątkowy program, a właściwie jego właściciel czyli Adrian Kołodziej. Adrian to osoba która zarobiła 1 milion złotych w 2010 roku tylko w internecie.

Oczywiście produkt Adriana sam kupiłem - jednak co on ma wspólnego z MLM, bo przecież o tym jest ten wątek ? :/

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-11-21, 17:15 
Oczytany mnich

ja uważam, że marketingiem sieciowym powinni zajmować się specjaliści, wykwalifikowane firmy, które maja specjalistów od tej roboty , ja spotkałam się z dobrymi specjalistami z agencji media focus i uważam, że firmy chcące zaistnieć na rynku powinny zagospodarować pieniądze na dobre kampanie reklamowe i marketingowe

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-11-22, 00:29 
Nudziarz

Lidia87 napisał(a):
ja uważam, że marketingiem sieciowym powinni zajmować się specjaliści, wykwalifikowane firmy, które maja specjalistów od tej roboty , ja spotkałam się z dobrymi specjalistami z agencji media focus i uważam, że firmy chcące zaistnieć na rynku powinny zagospodarować pieniądze na dobre kampanie reklamowe i marketingowe

LOL :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-12-01, 20:48 
Nudziarz

MLM to dziadostwo! Zarabiają tylko osoby na samej górze piramidy!

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-12-01, 21:11 
Nudziarz

klapciat napisał(a):
MLM to dziadostwo! Zarabiają tylko osoby na samej górze piramidy!

Hmm, dlaczego tak uważasz ? Co masz na myśli pisząc piramida? Chodzi Ci o strukturę kościoła? Rządu? Wielkiej korporacji? W MLM najcudowniejsze jest to, że każdy można zarabiać konkretne pieniądze, bez względu na to na jakim poziomie struktury się znajduje.

Obejrzyj proszę ten film:

http://www.youtube.com/watch?v=bc8lUL-mzF4

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-12-01, 23:23 
Adept

tu każdy może zarabiać , jeśli tylko chce!
Interesowało mnie to od jakiegoś czasu, poznałem zasady działania kilku firm - Avon, Oriflame, Betterware, FM i nie jest tak, że zarabiają tylko Ci na "górze" -zarabiać może każdy

Ostatnio miałem też do czynienia z ciekawym wyzwaniem - byłem na kongresie finansowym ONE INVEST
mają trochę wspólnego z MLM jak mi sie zdaje to może Was to zainteresuje
Sam kongres- ciekawa sprawa,duża wiedza o inwestowaniu i finansach, dobra organizacja no i można podjąć z nimi współpracę jako partner lub zapraszać kolejne osoby na kongresy

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2