dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2





Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Ciasto kawowe
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-07-06, 16:36 
Czy znacie moze jakis dobry przepis na ciasto kawowe ?


Zgłoś post
Góra
  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-10-06, 20:24 
Pochłaniacz
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2008-03-06, 15:23
Posty:277
Polecam bardzo proste i szybkie w wykonaniu.
30 dag gorzkiej czekolady
6 jajek
20 dag cukru
100 ml zaparzonej kawy astry

15 dag roztopionego masła
50 dag mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
tłuszcz do formy

Opis przygotowania
Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w gorącej wodnej kąpieli. Żółtka z cukrem ubić na pulchną masę. Dodać schłodzoną kawę i roztopione masło, bez przerwy ubijając. Następnie dodać czekoladę, mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wyrobić. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą, bardzo delikatnie mieszając. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 150 st na ok 30 min.


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-10-07, 19:23 
JA do zwykłego biszkoptu , do jego masy dodaje zamiast kakao , kawy , zawsze astre bo według mnie jest najdelikatniejsza. Takie dodatki sa najlepsze.


Zgłoś post
Góra
  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-10-07, 19:42 
Władca pierścieni
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2009-09-29, 15:39
Posty:910
Lokalizacja: Polska/Francja
Astra, to nawet nie jest kawa. To wyrób kawopodobny.

_________________
Obrazek


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-10-07, 20:06 
Pochłaniacz
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2008-03-06, 15:23
Posty:277
Wiesz co? Chociaż to nie jest temat o kawie, ale poświęciłam trochę czasu i znalazłam w necie takie info o Astrze:
Astra Niskodrażniąca jest otrzymywana w procesie naturalnym, bez użycia środków chemicznych i termicznych, zachowując swe właściwości, czyli pełną zawartość kofeiny, wspaniały aromat i smak. Te wszystkie walory spowodowały, że poznańskim produktem zainteresowali się Skandynawowie, słynący przecież z propagowania zdrowego stylu życia i przywiązujący wagę do produktów naturalnych, ekologicznych.

Piję tę kawę i wiem co piję. Ziaren przecież nie da się podrobić.


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-10-07, 20:41 
Władca pierścieni
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2009-09-29, 15:39
Posty:910
Lokalizacja: Polska/Francja
Mówię o smaku tego produktu. Jest, delikatnie mówiąc, swoisty. Mówiąc mniej delikatnie, to jest niewydarzony. Prawdziwa kawa, musi mieć pewną charakterystyczną nutkę w smaku, której Astrze brakuje.

Pijesz tę kawę, bo teraz jest moda na ekologię. Ja wolę jednak wybrać produkty takie, które lubię, zamiast jakiejś szmiry.

_________________
Obrazek


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-10-07, 22:47 
Pochłaniacz
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2008-03-06, 15:23
Posty:277
I znowu się mylisz, jak można nazwać szmirą kawę, pochodzącą z rejonu Medellin, Armenia oraz Manizales? Jest ona klasyfikowana jako klasa Excelso i stanowi kompozycję najlepszych odmian pod względem jakości surowca. Znaleźć w niej można doskonałe pobudzenie, łagodny i czysty smak o średniej kwaskowatości oraz mocny i pełny aromat. Od momentu powstania, kawa niskodrażniąca Astra jest ciągle poszukiwana przez smakoszy.
Pije tę kawę bo dobrze sie po niej czuję :) Spróbuj, polecam, a na pewno zmienisz zdanie :)


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-10-07, 22:49 
Władca pierścieni
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2009-09-29, 15:39
Posty:910
Lokalizacja: Polska/Francja
Nie wypowiadałbym się na temat smaku tej "kawy", gdybym jej wcześniej nie próbował. Nie wiem także, gdzie znajdujesz mocny i pełny aromat, a także łagodny i czysty smak, bo szukałem, ale musiał się skryć przed moim wzrokiem.

_________________
Obrazek


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-10-08, 08:16 
Pochłaniacz
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2008-03-06, 15:23
Posty:277
Może po prostu źle zaparzasz :)bo na moc i aromat wpływa również sposób parzenia. No, ale kto co lubi...


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-10-09, 14:04 
Władca pierścieni
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2009-09-29, 15:39
Posty:910
Lokalizacja: Polska/Francja
Za wszelką cenę chcesz mnie przekonać, że jednak masz rację, prawda? ;)

_________________
Obrazek


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

DrukujPowiadom znajomego 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


  Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Możesz rozpoczynać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
7CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCviewtopic
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO