dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2





Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Gotowanie - triki, pomysły i porady :)
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-03-10, 01:30 
Ranger
Offline

Dołączył(a):2006-12-13, 09:57
Posty:2766
Lokalizacja: PL => DE
Znacie jakieś pomysły porady tricki, które by ułatwiły gotowanie??

Bądź macie jakieś pomysły jakby można sobie pomóc nawzajem??



Kochane kucharki... i te domowe i te zawodowe..

Stwórzmy mały poradnik gotowania :)

Czekamy na Wasze posty ...


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-03-10, 11:00 
Doświadczony killer
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2006-05-25, 21:56
Posty:1978
Lokalizacja: Lublin
mery_blue napisał(a):
Czekamy na Wasze posty ...


Noooo.... Czekamy :mrgreen: :-P

_________________
Pozdrawiam
Tomek (Żysio)


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-03-10, 19:00 
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2008-07-08, 23:44
Posty:427
moim najwiekszym majstersztykiem kucharskim bylo dolanie do klusek lyzke oleju zeby sie nie kleily - (blyskam!) ;)

_________________
Obrazek


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-03-10, 21:56 
Ranger
Offline

Dołączył(a):2006-12-13, 09:57
Posty:2766
Lokalizacja: PL => DE
Butters, nie tylko do klusek ale i do ryżu czy makaronu warto dolać troszkę oleju.. :)

[ Dodano: 2009-03-10, 21:23 ]
Jeśli rozgotuje się Wam makaron to można go wykorzystać jako wkładkę do zupy lub odlać wodę, makaron wymieszać z żółtkiem i podsmazyć na patelni. doprawić do smaku na słodko lub na ostro.


Ostatnio edytowano 2009-03-11, 13:34 przez mery_blue, łącznie edytowano 1 raz

Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-03-10, 23:48 
Doświadczony killer
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2006-05-25, 21:56
Posty:1978
Lokalizacja: Lublin
mery_blue napisał(a):
Butters, nie tylko do klusek ale i do ryżu czy makaronu warto dolać troszkę oleju.. :)

[ Dodano: 2009-03-10, 21:23 ]
Jeśli rozgotuje się Wam makaron to można go wykorzystać jako wkładkę do zupy lub odlać wodę, makaron wymieszać z żółtkiem i podsmazyć na patelni. doprawić do smaku na słodko lub na ostro.

[ Dodano: 2009-03-10, 21:24 ]
Jeśli rozgotuje się Wam makaron to można go wykorzystać jako wkładkę do zupy lub odlać wodę, makaron wymieszać z żółtkiem i podsmazyć na patelni. doprawić do smaku na słodko lub na ostro.

[ Dodano: 2009-03-10, 21:24 ]
Jeśli rozgotuje się Wam makaron to można go wykorzystać jako wkładkę do zupy lub odlać wodę, makaron wymieszać z żółtkiem i podsmazyć na patelni. doprawić do smaku na słodko lub na ostro.


I tak trzy razy koniecznie? :-P

A tak btw - trick do gotowania mleka :-) Denko i ścianki naczynia, w którym gotujecie mleko zwilżyć wodą, na dnie może cienka warstwa wody zostać. Zapobiega to przypalaniu mleka przy gotowaniu.

_________________
Pozdrawiam
Tomek (Żysio)


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-03-11, 01:06 
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2008-07-08, 23:44
Posty:427
robienie czegos innego niz kluski przerasta moje mozliwosci kulinarne ;)

_________________
Obrazek


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-03-11, 07:35 
Szczypior
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2009-03-05, 06:08
Posty:102
Lokalizacja: izba wytrzezwien
sam to jedtnie umiem jajecznice zrobic xD
i tosty ;P

_________________
Yo ;P


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-03-11, 13:36 
Ranger
Offline

Dołączył(a):2006-12-13, 09:57
Posty:2766
Lokalizacja: PL => DE
zysio, coś mi net wczoraj padał :P hehe


Co do mleka.. są też specjalne garnki do gotowania mleka.. z podwójnym dnem hdzie wlewa sie wode :)


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-03-11, 20:41 
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2007-11-22, 15:38
Posty:429
A macie moze jakis pomysły ,przepisy na gotowanie na parze ??
dostałam od rodziców fajny garnek ale brakuje mi pomysłów co gotowac i jak ...


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2009-03-11, 21:39 
Ranger
Offline

Dołączył(a):2006-12-13, 09:57
Posty:2766
Lokalizacja: PL => DE
dolcia4, na parez mozesz gotować wszytsko.. :)

Jak bede miała chwile poszukam kilka przepisów i wrzucę w osobny temat,

````````````````````````````````````````````````````````````````````

Oczyszczone i pokrojone pieczarki należy skropić sokiem z cytryny. Dzięki temu nie zrobią się ciemne i zachowają swój kolor.

[ Dodano: 2009-03-11, 20:40 ]
A jeśli mleko nam sie przypali...
Wystarczy je przegotować raz jeszcze ze szczyptą soli :)


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

DrukujPowiadom znajomego 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


  Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Możesz rozpoczynać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
7CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCviewtopic
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO