dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2008-01-22, 10:24 
Starszy wodolej

Ja ostatnio widziałam w supermarkecie taką mieszankę gdzie były kalmary, małże, trochę ośmiornicy i krewetki ale nie kupiłam bo nawet nie wiedziałabym jak mam to ugotować, zresztą - nigdy nie jadłam ośmiornicy :roll: ale chyba kupię bo coś mnie ciągnie w tą stronę ;p ma ktoś dobry przepis na taką mieszankę ? :diabel:

And that's a long way
For Natty to be from home'
:-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-01-22, 20:04 
Oczytany mnich

Mieszanki to osobiście wrzucam to spaghetti i robię w sosie śmietanowo-czosnkowym i z białym winem. Albo same owoce morza podsmażyć z cebulą i podawać z podpieczonymi bagietkami ;). Nic nadzwyczajnego, może ktoś będzie miał lepszy pomysł :). Natty, ośmiornica jest taka sobie. Jestem fanką owoców morza, ale moim zdaniem ośmiornica należy do tych najmniej hmmm charakterystycznych w smaku. Chyba, że źle przyrządzam- bo jest gumowa. I bez smaku. I niektórych może przerażać wygląd :)
Dlatego samej ośmiornicy nie polecam, aczkolwiek mieszankę możesz kupić .

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-01-23, 14:45 
Starszy wodolej

Ja właśnie uwielbiam takie potrawy co wyglądają bardzo źle ale smakują pycha :)) Kupie tą mieszankę i zrobię z bagietkami, tak jak radzisz 8-) A z owoców morza mnie najmniej smakuje krab, ale może właśnie dlatego że był źle zrobiony, jakoś nie mam talentu kulinarnego :]
Zmienię nazwę tematu :-P

And that's a long way
For Natty to be from home'
:-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-01-23, 15:04 
Oczytany mnich

Kraba jadłam raz, jak byłam mała i nawet nie pamitam, jak smakuje. A potem kupiłam podpuchę o nazwie surimi, że tam niby coś z kraba jest. Srutututu, że tak to ujmę.

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-01, 00:14 
Adept

Natty ja robię owoce morza z makaronem spaghetti i są pyszne.... przepis kiedyś podała mi jakaś koleżanka...też nic nadzwyczajnego ale za to bardzo dobrego......na patelnie wrzucam łyżkę masła lub margaryny i wrzucam mieszankę owoców morza jak się podsmaża dodaje przyprawy, pieprz, sól i bazylię, makaron gotuję, płucze i dorzucam do owoców i smażę to wszystko razem. Wykładam na talerz i gotowe..............smacznego::))) można do tego podac winko....pychota

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-05, 14:07 
Oczytany mnich

można też zrobić makaron z owocami morza i sosem carbonara (co oznacza że wystarczy dodać śmietanę wymieszaną z żółtkiem ;)) albo owoce morza, mieszanka chińska warzywna, makaron, oczywiście czosnek, sól i pieprz, dla smaku można dorzucić jakiś sos chiński albo tajski. mozliwości jest wiele :)
a co do mieszanek owoców morza to próbowałam róznych ale rzeczywiście ta frosty jest najsmaczniejsza. nie robią się twarde ani takie glutowate ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-05, 15:34 
Oczytany mnich

Ja najchętniej wyjechałbym do jakiegoś kraju nad morzem śródziemnymi chętnie spróbował owoców morza, bo nie chcę sobie psuć tego prawdziwego smaku.

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-06, 14:48 
Oczytany mnich

ech, to fakt, świeże to zupełnie inna sprawa. ale u nas już też zaczynają świeże przywozić ostrygi i małże.
a mój tata zawsze się zastanawia czemu biały człowiek osiedlił się na północ od Alp - ani słońca, ani wina, ani owoców morza ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-10, 23:25 
Adept

Doctor napisał(a):
Ja najchętniej wyjechałbym do jakiegoś kraju nad morzem śródziemnymi chętnie spróbował owoców morza, bo nie chcę sobie psuć tego prawdziwego smaku.

ale przecież to ten sam smak, zaraz po wydobyciu owoce są mrożone....więc śmiało;;;0))))wyjazd oczywiście polecam:::__)

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-12, 15:09 
Oczytany mnich

frosta to w ogóle podaje że mrożą je jeszcze na statku więc na pewno nie tracą smaku. tylko żeby nowicjuszowi w tym temacie smakowały muszą być dobrze przyżądzone bo można się inaczej zrazić.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2