dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Czy jesteś za wprowadzeniem w Polsce EURO w 2012roku?
Tak
Nie
trudno powiedzieć
Możesz wybrać tylko jedną opcję

Pokaż wyniki

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-01-08, 23:39 
Oczytany mnich

Z tego co mi wiadomo, to Unia nic nie narzuca - Polska decyduje kiedy jest gotowa i ustalajac to z UE - wprowadza Euro. dDeadline raczej nie istnieje, no chyba, ze w przypadku zaakceptowania daty wprowadzenia waluty UE kontroluje nasze dzialania.

Cytuj:
Moim zdaniem to specjaliści z różnych dziedzin w specjalnie powołanym zespole powinni podjąć decyzję kiedy wprowadzać nową walutę. Inna kwestia to kto taki zespół powoła ?!

Przeciez tak to funkcjonuje, kazde decyzje sa poparte ekspertyzami fachowcow. Jakosc tych ekspertyz i gierki polityczne to juz inna sprawa... ;-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-01-09, 19:49 
Przyjaciel

chodzilo mi o narzucenie samego faktu przyjecia euro, jako dobrodziejstwo inwentarza unii, a co do daty to chodzilo mi o to zeby NASZ rzad nie probowal takowej narzucic i potem na sile starac sie do niej dazyc bez poparcia ekonomicznego, a co do tych gierek politycznych i ekspertyz to z reguly smiech na sali jest, vel komisja Palikota...

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-01-09, 23:08 
Oczytany mnich

Ale ekspertyza to nie komisja badajaca jakies przekrety :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-01-10, 18:43 
Przyjaciel

z doswiadczenia moge uznac ze ekspertyzy wlasnie komisje przeprowadza, niekoniecznie stworzone ze specjalistow ;p

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-01-11, 01:54 
Oczytany mnich

Ale ekspertyzy sporządza się też przed podjęciem decyzji, właśnie temu mają one służyć - funkcja doradcza. Ale nie ważne, bo OT sie robi.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-02-22, 15:26 
Adept

Jak już tu Butters był uprzejmy napisać decydując się na akcesję Polski w UE zgodziliśmy się jednocześnie na to, by walutą kiedyś było Euro. Tego się chyba już nie da zmienić, choćby nawet 99% ludzi było przeciw. Ja w każdym bądź razie choć jestem przeciw wprowadzeniu Ojro w Polsce (a jeśli już to jaknajpóźniej, bo nie wierzę, by to coś dobrego ze sobą przyniosło, a wręcz przeciwnie) to świadom jestem, że i tak, czy tego chcemy, czy nie to kiedyś nastąpi. Nie wiem, czy cokolwiek wyjdzie z naszej organizacji Euro 2012 (obawiam się, że jak zwykle wszystko w tym kraju), ale jeśli już mielibyśmy być Euro-gospodarzami to nie ma chyba innej możliwości, aniżeli ta, by Euro zaczęło być obowiązującą walutą. A może się mylę i nasze gospodarzenie (he, he) Euro 2012 nie ma tu nic do rzeczy ? Mnie tylko napawa obawą sama wymiana waluty, bo mam dziwne wrażenie (graniczące 95%), że szary, przeciętny Kovalsky, jak ja to raczej straci na tym procederze, aniżeli zyska.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-04-27, 23:26 
Nudziarz

Tak naprawdę problem dotyczy sporu wokół polityki monetarnej.
Wchodząc do strefy Euro NBP pójdzie w odstawkę a kontrolę przejmą panowie we Frankfurcie :/ ale np. dużym plusem będzie ustabilizowanie się kursu waluty. Złoty całkiem niedawno miał wahania, że spadło się mu o 50 % wartości. Ja generalnie jestem jak najbardziej za wstąpieniem do Euro - tylko musimy się na to odpowiednio przygotować ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-05-02, 16:01 
Szczypior

Euro to dziadostwo. Szkoda naszej złotówki. Zresztą koniec UE jest coraz bliżej:)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-05-02, 22:41 
Adept

jak zrobią takie pensje jak w Niemczech + niemieckie ceny no to proszę bardzo... A i tak wiadomo, że będzie coś w stylu:
Wymieniamy 1000 zł na 1000 euro, ale chleb już nie kosztuje 2 zł tylko 4 euro ^^

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-05-03, 14:32 
Pochłaniacz

moim zdaniem to więcej złego niż dobrego...mam nadzieje , że zostanie wprowadzone jak najpuźniej..

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2