polamajka napisał(a):
no dobra ale psikając obcego psa, który gryzie naszego to i nasz dostanie takim gazem... Ale też mam gaz antidog
Fajny gaz ma też umarex --> https://www.militaria.pl/umarex/gaz_pieprzowy_umarex_perfecta_animal_stop_-_stozek_15_ml_2_1903_p86187.xml
polamajka napisał(a):
o... pierwsze słyszę o gazie mace na psy. Ja mam tego antidoga o którym pisałam. Myślisz, że ten mace jest lepszy?
Mace to znana firma o bardzo dobrych opiniach więc podejrzewam , że ich gazy spokojnie moga stac wyżej niż Antidog. Fajnie ze takie rzeczy też w militaria.pl można dostać.
polamajka napisał(a):
ale te gazy do samoobrony przed psami są słabsze więc napastnika możesz tym wkurzyć tylko tak mi się wydaje. Z kolei jak użyjesz normalnego gazu na psa to możesz go zabić chyba
Tak źle i tak niedobrze :/ ciężko znaleźć złoty środek w takiej sytuacji, a przecież 2 gazów nikt nie będzie nosił ze sobą :P Kiedy trzeba będzie zareagować to i tak będziemy się bronić czymkolwiek, co będzie pod ręką niezależnie czy to będzie gaz na ludzi czy na zwierzęta. Ja ostatnio widziałam w militaria.pl kolejnego producenta -Security Equipment Corporation, i ma w ofercie Sabre Animal Defence. Ciekawe czy kto to już stosował..