dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Alkomat w każdym samochodzie
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-01-16, 15:23 
Pochłaniacz

Ostatnimi czasy dochodzą mnie słuchy o nowej ustawie. Premier Tusk przedstawił projekt, w którym między innymi stwierdza że alkomat POwinien znajdować się w każdym aucie. nieposiadanie alkomatu będzie traktowane jako wykroczenie i będzie karane mandatami. myślicie że to POmoże wyeliminować pijanych kierowców i przyczyni się do bezpieczeństwa na drogach? jak myślicie, w razie czego wystarczy tani, Chiński alkomat, taki jak ten: http://tvprodukt.pl/Alkohol-tester-model-analogowy%283,1861,1020%29.aspx

Zgłoś post

Re: Alkomat w każdym samochodzie
PostNapisane: 2014-01-20, 10:43 
Awanturnik

Przecież każdy wie, czy pił. Naprawdę sądzicie, że posiadanie alkomatu spowoduje wzrost odpowiedzialności? Wie, że pił to po co ma sprawdzać, jak wie? - tak będą podchodzili wszyscy. Kolejna ustawa manipulowana, bo ktoś chce sobie nakręcić sprzedaż :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-01-29, 15:51 
Pochłaniacz

Dla mnie to głupota, kto ma rozum nie potrzebuje alkomatu, albo sam go sobie kupi, zeby się upwenić, czy po wczorajszej imprezei procenty wyparowały, a jak ktoś glupi to i alkomat nie pomoże...

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-09-17, 18:57 
Pożeracz niewiniątek

No my właśnie postanowiliśmy dobrowolnie kupić alkomat ;) Tylko nie bardzo wiem na co zwracać uwagę przy zakupie. Może ktoś mną pokieruje? Póki co wiem tyle, że elektrochemiczne są lepsze od półprzewodnikowych. Ale co dalej? Czego szukać i na co zwracać uwagę?

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-09-18, 13:58 
Adept

najlepiej jakby alkomat posiadał certyfikat NF (przy jednorazowych - ale jeśli firma posiada takowy na jednorazowe to możemy liczyć że jej elektroniczne modele będą odpowiedniego standardu) , następnie dobrze wybrać cos od sprawdzonego producenta gdzie nie będzie problemów z jakością, serwisem, kalibracją itp.

nie chciałbym nic sugerować - ja korzystam z urządzenia x5

Ostatnio edytowano 2014-09-21, 19:22 przez samba_mamba, łącznie edytowano 1 raz
poprosimy o fotkę zamiast linka :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-09-26, 08:29 
Pożeracz niewiniątek

Dzięki, nie wiedziałam, że są takie jednorazowe. Chociaż to pewnie dobre rozwiązanie, jeśli ktoś planuje korzystać sporadycznie. Ale jaki to koszt? Może się opłaci. No i daj fotkę albo napisz model polecasz, bo teraz nie wiem o co chodzi (jednorazowy? wielorazowy?)

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-09-26, 10:07 
Oczytany mnich

Przepraszam, to ja pisałam, nie zauważyłam, że nie byłam zalogowana i nie mogę teraz edytować posta. Obrazek się niestety nie wkleja.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-09-29, 17:32 
Pożeracz niewiniątek

ojj, aż takiego profesjonalnego sprzętu nie potrzebuję, ale faktycznie ten x50 fajny, bez ustnika będzie higienicznej (już widzę, że będzie używany na imprezach, więc lepiej taki ;)), no i cena mieści się w moim budżecie, muszę pomyśleć i poszukać opinii w necie. Ty go używasz? Czy czysto teoretycznie polecasz?

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-09-30, 21:33 
Oczytany mnich

zebo80 napisał(a):
Nie wiem czy jednorazowe to dobry wybór. Jeżeli nawet sporadycznie spożywamy alkohol to myślę, że warto zainwestować np w alkomat bezustnikowy x50 Alkohit. Takim alkomatem może nawet kilka osób z naszego otoczenia sprawdzić stan trzeźwości. Dla profesjonalistów polecałbym wyższy model x100. Można nim przeprowadzać nawet 350 pomiarów w ciągu godziny ale taki alkomat na pewno bardziej widziany byłby w firmach czy instytucjach.

Z tego co wiem to używa go portugalska policja, więc rzeczywiście bardziej pasuje do grupy, którą wymieniłeś. x50 na mniejsze grupy zdecydowanie wystarczy :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-10-01, 11:51 
Nudziarz

Sama idea bardzo dobra. Tylko wszystko zależy od ludzi. Myślę, że alkomat w samochodzie w magiczny sposób nie sprawi, że pijani przestaną jeździć autami.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2