dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Ceramizery - opinie o ceramizator
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-01-14, 09:52 
Adept

Kierowcy, czy ktoś z was stosował ceramizery do olejów silnikowych? Chodzi mi tutaj o ten konkretny: ceramizator-pl Znajomy go używał i mówił, że silnik przestał mu brać olej, zużycie paliwa zmniejszyło się do około do 8l/100 z 9 więc się też tym zainteresowałem.

Co o tym sądzicie?

Zgłoś post

Re: Ceramizery - opinie o ceramizator
PostNapisane: 2014-01-14, 10:02 
Szczypior

Mareks napisał(a):
Kierowcy, czy ktoś z was stosował ceramizery do olejów silnikowych? Chodzi mi tutaj o ten konkretny: ceramizator-pl Znajomy go używał i mówił, że silnik przestał mu brać olej, zużycie paliwa zmniejszyło się do około do 8l/100 z 9 więc się też tym zainteresowałem.

Co o tym sądzicie?

Ja używałem innego ceramizera i moje audi przestało brać olej - silnik 1.9 tdi 110 KM
Także ja jak najbardziej polecam jeśli chodzi taką sprawę.

Mniejsze zużycie paliwa także zaobserwowałem ale nie jest to aż 1l - może dlatego że moje audi pali 6l/100 :)

Ostatnio edytowano 2015-03-28, 18:59 przez Janusz, łącznie edytowano 1 raz
poprawiono jednostki mocy km na KM

Zgłoś post

Ceramizator opinie
PostNapisane: 2014-01-16, 10:38 
Szczypior

Powiem Ci tak - kiedyś używałem jakiegoś innego dodatku ceramicznego z allegro właśnie i niestety się nie sprawdził.
Moim zdaniem jak już dbać o silnik to kupić coś co spełni swoje zadanie w 100% - u mnie tak się stało w przypadku właśnie tego dodatku. Ten Ceramizator polecił mi znajomy, który też używał go dłuższy czas i także był zadowolony.

Kup coś sprawdzonego a nie będziesz żałował i będziesz zadowolony.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-01-16, 10:39 
Adept

Też tak myślę - dlatego wybrałem właśnie Ceramizator :)
Poczytałem na forach i głównie tego producenta polecają.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-01-24, 22:11 
Oczytany mnich

Ciekawe, nie wiedziałam że jest coś takiego.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-02-06, 23:53 
Nudziarz

Jeśli chodzi o ceramizator, to ja z własnego doświadczenia mogę polecić. Niektórzy mówią o skutkach negatywnych, ale ja takich nie zauważyłem, a stosuję to już blisko dwa lata. Więcej można zaoszczędzić na zużyciu paliwa no i na ewentualnych naprawach, bo produkt usprawnia pracę silnika i (odpowiedni rodzaj) także skrzyni biegów. Ale zamawiać polecam poprzez ceramizator.pl

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-03-01, 17:38 
Nudziarz

"Ceramizer"...Ceramizator", "ceratowiec" a tak naprawdę to robienie ludzików w głupa.
Cóż to za produkty (za wyjątkiem tego do ceraty)?
Badania - ceramizer jakieś tam badania robił ale wedle mojego odczucia - nie do końca. Przypadek a może konieczność? Ześmieszyła mnie teza w jednej z prób: "obniżenie temperatury - zapewne proces ceramizacji nastąpił" - i to sprawozdanie podpisał DOKTOR nauk technicznych... nauki ścisłe nie przyjmują określeń ""zapewne" - przyjmują tylko "TAK - NIE"... Inne - próba jazdy "na sucho" Warszawa - Katowice" - wszystko pięknie z Hondą tylko DLACZEGO kontrolka oleju nie ŚWIECIŁA??? - to jest w artykule dziennikarskim relacjonującym ten "eksperyment". :shock:
CERAMIZATOR - to już zupełne przegięcie - ZERO informacji technicznej a o badaniach to chyba tylko u psychiatry. :crush:
Są jeszcze inne "super produchty" za jakimi stojo "medale angielskiej akademy" z podanym numerkiem :lol:
Ten Medal był rzeczywiście wręczony ale - ZA CAŁOKSZTAŁT prac na niwie TRIBOLOGII w okresie 50 lat. Prof. Garkunov taki otrzymał - cała historia i nie mająca absolutnie NIC wspólnego z "wykrywcami" posługującymi się cudzymi osiągnięciami aby sprzedać produkt jak w opowiastce: "przylepiło się g**no do okrętu i wrzeszczy - płyniemyyy".
To tyle na dobry początek i wiaderko zimnej wody.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-04-22, 19:56 
Nudziarz

costaaa napisał(a):
Panowie,

Mówimy co ceramizerze, czy o ceramizatorze?
Z tym pierwszym miałem do czynienia, z drugim nie bardzo, domyslam sie anatomaist ze pewnie to jakaś podróbka.

Ma to jakieś znaczenie? Może i ma..
Tyn Ceramizator to klasyka - sprzedawanie za pomocą zdjęcia Ferrari z podaniem osiągów tego na fotce z podtekstem - "nasz"..
Fotki na stronkach - robione w Instytucie japońskim gdzie wykonano badanie preparatu rosyjskiego o nazwie "RVS". Rosjanie sprzedali licencję Finom, było rosyjskie "PBC" a zrobiło się łacińskie "RVS" gdzieś pod koniec lat 90-tych. Co mają te zdjęcia wspólnego z "ceramizatorem" - wyżej wyjaśniłem. Podobnie ma się z fotkami wlepionymi w Allegro - tam podpisano CUDZE fotki: "rewitalizacja ceramizatorem", jakie były publikowane przez właściciela - XADO sp z o.o. wraz z artykułem w Auto Świat" numer z kwietnia 2012 roku. Fotki można znaleźć na stronie publikatora i producenta rewitalizantów - firmy XADO z Ukrainy. Są też umieszczone w WIKI gdzie wyraźnie pisze KTO i kiedy to wykonał oraz czyją są własnością intelektualną.
Mogę wkleić kilka linków na potwierdzenie.
Co z tego wynika? - "nie bądź jeleń - bo zrobią cię w osła".

Zgłoś post

PostNapisane: 2017-11-21, 12:22 
Nudziarz

Mam i chwalę sobie Ceramizer, wiadomo że trochę wątpliwości miałem czy to taki ulepszać czy strata pieniędzy ale dobrze że się jednak zdecydowałem – silnik ciszej pracuje, wyraźnie mniej oleju zaczął brać.

Zgłoś post

PostNapisane: 2021-08-09, 12:18 
Nudziarz

Ktoś z Was zna? Stosowaliście? Polecacie? https://www.youtube.com/watch?v=TKhxy-JVqFo

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2