Forum dyskusyjne. Przyjazne forum. http://www.nakazdytemat.pl/ |
|
Wasze ulubione gotowce :) http://www.nakazdytemat.pl/kuchnia/wasze-ulubione-gotowce-vt3334,30.htm |
Strona 4 z 10 |
Autor: | agulka [ 2008-10-10, 11:35 ] |
Tytuł: | |
moja babcia dodawała gotowaną marchewkę i/lub pietruszkę. bleeeeeee..... do teraz mnie mdli ;)) |
Autor: | mery_blue [ 2008-10-10, 18:58 ] |
Tytuł: | |
teresita... z lenistwa próbowałam tez kluski hehe - tyle z Pl nie widziałam ale pewnie są ... dobre ale jednak nie ma to jak własnej roboty... :) Po za tym czesto korzystam z gotowych sosów do obiadu... No chyba ze mieso pieczone jest to wówczas robie sama... Z tego co wiem to Aldi zaczał sie budowac w Pl i tam własnie są dosc tanie i dobre sosy... :))) |
Autor: | teresita [ 2008-10-11, 19:16 ] |
Tytuł: | |
ale sobie dzisiaj dogodzilam :) kupilam ciasto mrozone francuskie. pokroilam banany i zawinelam je w ciescie. dopieca na pare minut az sie zarumieni. do tego bita smietana i wrabalam na cieplo bo takie najlepsze. polecam :) |
Autor: | mery_blue [ 2008-10-11, 19:40 ] |
Tytuł: | |
Kuzynka mojego meza własnie zawsze kupuje do kawy mrozone ciasto - z wisniami, z budyniem - do pieca na chwile i gotowe... Tyle ze ja nigdy nie kupiłam... wole ten zapach pieczonego sie ciasta w domu... mmmm |
Autor: | teresita [ 2008-10-11, 19:43 ] |
Tytuł: | |
ale czasem ile to roboty,ja tez lubie piec. jednak od czasu do czasu cos na szybkiego przygotowuje. |
Autor: | agulka [ 2008-10-11, 21:32 ] |
Tytuł: | |
takiego mrożonego z owocami to nie próbowałam, ale mrożone francuskie też kupuję tylko jak do tej pory robiłam bardziej na ostro. kroi się w nieduże prostokąty i na każdym układa po kawałku kiełbaski, szyneczki, pomidorka, sardynki, anchovis albo co tam jeszcze ma się pod ręką. do tego trochę ziół i keczupu i nadaje się na świetną przekąskę na imprezę. i to taki pół gotowiec jest. swoją drogą, masz jakieś ulubione ciasto francuskie? ja kupiłam parę razy w biedronce ale jakoś śrendnio się rozwarstwiało. |
Autor: | bergamotka [ 2008-10-14, 09:21 ] |
Tytuł: | |
Podstawa, to rzeczywiście rozwarstwianie... Agulka, ja ostatnio kupuję głęboko mrożone porcjowane. Nie zawsze chcę zużyć całe. Rozmrażam ile potrzebne i już. Naprawdę sprawdza się bardziej niż te w rolkach, a przy tym genialnie się rozwarstwia. |
Autor: | agulka [ 2008-10-14, 20:46 ] |
Tytuł: | |
a jak te porcje wyglądają? duże? małe? bo nie wiem czy na te moje pikantne przekąski się nada ;) chociaż może można pokroić... i jeszcze przyszło mi do głowy że fajne z serem może być, najlepiej jakimś mocno pleśniowym. a z gotowców na słodko to oczywiście moimi dwoma hitami są kisiel wiśniowy i budyń waniliowy (tylko budyń absolutnie nie taki do zrobienia na wodzie bo te to smaku nie mają) |
Autor: | bergamotka [ 2008-10-15, 09:51 ] |
Tytuł: | |
to są takie prostokąty ok 20 na 10 cm, dla mnie są trochę za grube, więc rozwałkowuję trochę. Zależnie od wielkości Twoich pasztecików, z jednego kawałka masz co najmniej 2. W całym opakowaniu jest sztuk 6. A ja gdzieś czytałam, że najszybciej zrobić tzw poduszeczki. posypujesz albo grubym cukrem, albo solą i kminkiem, makiem albo sezamem, kroisz na kawałeczki i zapiekasz. Nie próbowałam, ale może być fajne |
Autor: | teresita [ 2008-10-15, 09:54 ] |
Tytuł: | |
moj narzeczony ostatnio tak wrabal, kwadraty ale bez cukru same a potem sobie nutelle nalozyl i to tak konkretnie :) objada sie bardziej niz ja haha |
Strona 4 z 10 | Strefa czasowa: UTC + 2 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |