Forum dyskusyjne. Przyjazne forum.
http://www.nakazdytemat.pl/

Wasze ulubione gotowce :)
http://www.nakazdytemat.pl/kuchnia/wasze-ulubione-gotowce-vt3334,30.htm
Strona 4 z 10

Autor:  agulka [ 2008-10-10, 11:35 ]
Tytuł: 

moja babcia dodawała gotowaną marchewkę i/lub pietruszkę. bleeeeeee..... do teraz mnie mdli ;))

Autor:  mery_blue [ 2008-10-10, 18:58 ]
Tytuł: 

teresita... z lenistwa próbowałam tez kluski hehe - tyle z Pl nie widziałam ale pewnie są ... dobre ale jednak nie ma to jak własnej roboty... :)

Po za tym czesto korzystam z gotowych sosów do obiadu... :mrgreen:
No chyba ze mieso pieczone jest to wówczas robie sama... :mrgreen:

Z tego co wiem to Aldi zaczał sie budowac w Pl i tam własnie są dosc tanie i dobre sosy... :)))

Autor:  teresita [ 2008-10-11, 19:16 ]
Tytuł: 

ale sobie dzisiaj dogodzilam :) kupilam ciasto mrozone francuskie. pokroilam banany i zawinelam je w ciescie. dopieca na pare minut az sie zarumieni. do tego bita smietana i wrabalam na cieplo bo takie najlepsze. polecam :)

Autor:  mery_blue [ 2008-10-11, 19:40 ]
Tytuł: 

Kuzynka mojego meza własnie zawsze kupuje do kawy mrozone ciasto - z wisniami, z budyniem - do pieca na chwile i gotowe...
Tyle ze ja nigdy nie kupiłam... wole ten zapach pieczonego sie ciasta w domu... mmmm

Autor:  teresita [ 2008-10-11, 19:43 ]
Tytuł: 

ale czasem ile to roboty,ja tez lubie piec. jednak od czasu do czasu cos na szybkiego przygotowuje.

Autor:  agulka [ 2008-10-11, 21:32 ]
Tytuł: 

takiego mrożonego z owocami to nie próbowałam, ale mrożone francuskie też kupuję tylko jak do tej pory robiłam bardziej na ostro. kroi się w nieduże prostokąty i na każdym układa po kawałku kiełbaski, szyneczki, pomidorka, sardynki, anchovis albo co tam jeszcze ma się pod ręką. do tego trochę ziół i keczupu i nadaje się na świetną przekąskę na imprezę.
i to taki pół gotowiec jest. swoją drogą, masz jakieś ulubione ciasto francuskie? ja kupiłam parę razy w biedronce ale jakoś śrendnio się rozwarstwiało.

Autor:  bergamotka [ 2008-10-14, 09:21 ]
Tytuł: 

Podstawa, to rzeczywiście rozwarstwianie... Agulka, ja ostatnio kupuję głęboko mrożone porcjowane. Nie zawsze chcę zużyć całe. Rozmrażam ile potrzebne i już. Naprawdę sprawdza się bardziej niż te w rolkach, a przy tym genialnie się rozwarstwia. ;-)

Autor:  agulka [ 2008-10-14, 20:46 ]
Tytuł: 

a jak te porcje wyglądają? duże? małe? bo nie wiem czy na te moje pikantne przekąski się nada ;) chociaż może można pokroić... i jeszcze przyszło mi do głowy że fajne z serem może być, najlepiej jakimś mocno pleśniowym.
a z gotowców na słodko to oczywiście moimi dwoma hitami są kisiel wiśniowy i budyń waniliowy (tylko budyń absolutnie nie taki do zrobienia na wodzie bo te to smaku nie mają)

Autor:  bergamotka [ 2008-10-15, 09:51 ]
Tytuł: 

to są takie prostokąty ok 20 na 10 cm, dla mnie są trochę za grube, więc rozwałkowuję trochę. Zależnie od wielkości Twoich pasztecików, z jednego kawałka masz co najmniej 2. W całym opakowaniu jest sztuk 6.
A ja gdzieś czytałam, że najszybciej zrobić tzw poduszeczki. posypujesz albo grubym cukrem, albo solą i kminkiem, makiem albo sezamem, kroisz na kawałeczki i zapiekasz. Nie próbowałam, ale może być fajne ;-)

Autor:  teresita [ 2008-10-15, 09:54 ]
Tytuł: 

moj narzeczony ostatnio tak wrabal, kwadraty ale bez cukru same a potem sobie nutelle nalozyl i to tak konkretnie :) objada sie bardziej niz ja haha

Strona 4 z 10 Strefa czasowa: UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/