Forum dyskusyjne. Przyjazne forum.
http://www.nakazdytemat.pl/

Pyszne potrawy rybne
http://www.nakazdytemat.pl/kuchnia/pyszne-potrawy-rybne-vt4111,20.htm
Strona 3 z 5

Autor:  teresita [ 2008-12-08, 13:02 ]
Tytuł: 

sledz pod pierzynka u mnie sie nazywa. super jest tylko nie robie za bardzo bo moj luby sledzi nie lubi. ale na swieta na pewno bedzie :)

Autor:  lunit [ 2008-12-15, 14:57 ]
Tytuł: 

Te sledzie w pierzynce to jakos wiele kalorii mnie podchodzą. Jednak chyba zdecyduje się na ten filecik z mintaja, który zrobilam jesli chodzi o dania rybne na swieta, bo po co mam robic cos czego nie zje nikt i poza tym jak mam robić wiele potraw to potrzebuje mnostwa czasu

Autor:  polka [ 2008-12-18, 16:17 ]
Tytuł: 

Tak dyskutujecie o tych filecikach, że nabrałam ochoty i wybrałam się wczoraj na poszukiwanie czegoś "innego" i ... znlazłam nie tylko filecik, ale cały obiadek z ziemniakami i warzywami w komplecie (to danie mrożone), a filecik jest z łososia - co za osobliwość, najlepsze zaś było to, że zajadałam się pysznością po kwadransie, bo tyle było w mikrofali

A czy ktoś z was piekł kiedyś rybę w piekarniku?

Autor:  agulka [ 2008-12-19, 12:58 ]
Tytuł: 

ja bardzo często piekę w piekarniku. albo samą tylko posoloną (halibut), albo doprawioną ziołami i czosnkiem (pstrąg - najlepiej w folii aluminiowej) albo zapiekam pod kołderką z majonezu i musztardy - majonezu powinno być więcej (to filety z minataja - i najlepiej je wcześniej lekko opanierować mąką i obsmażyć). w każdej wersji wychodzi smacznie :)

Autor:  polka [ 2008-12-19, 15:53 ]
Tytuł: 

Dzieki Agulka, chyba zapiekę rybkę pod kołderką :-)

Autor:  lunit [ 2008-12-19, 17:44 ]
Tytuł: 

Mnie tez się zdarza piec ryby w piekarniku. Tez sie zastanawialam nad salatkami w te swieta, bo wiadomo, ze i one musza byc. Prawie zawsze w moim domu byly salatki warzywne - wiecie takie z tradycyjnych warzyw jednak w tym rok uza nomowa mojej wszystko wiedacej o gotowaniu siostry spróbuję jak będzie moim gościom smakować sałatka owocowa Floryda ( bo ja już spróbowałam) i ciesze sie ze jest tam jeden z moich ulubionych skladników jeśli chodzi o owoce - melon :-D - Kurcze wybaczcie, że troche zeszlam z tematu

Autor:  polka [ 2008-12-21, 16:51 ]
Tytuł: 

Cos ty, sałatka owocowa do ryby?!
Zdecydowanie lepiej surówki kapuściane lub warzywa, ja ostatnio przetestowałam do pieczonej rybki białe warzywa na patelnię, udusiły się na miękko i pasowały że hej!

Autor:  lunit [ 2008-12-26, 12:40 ]
Tytuł: 

Trzeba eksp4rymentowac kolexzanko :) Jakbym miala sie trzymac tradycji to bylabym jaskiniowcem :) Ale skoro jestesmy przy ekstremalnych przepisach to mój niedawny przepis na Ceviche: filet z mintaja mieszasz z cebulką, CHILI, i sokiem z wycisnietej cytryny. A później wkładasz uwaga wszystk do lodówki. Bardzo dobra zakąska, sprawdza sie :)

Autor:  agulka [ 2008-12-30, 15:20 ]
Tytuł: 

lunit, a ten mintaj to ma być taki rozmrożony i podany na surowo czy go smażysz wcześniej? no i jeśli na surowo to powiedz mi czy ma być w kawałkach czy przemielony jak na tatar?

Autor:  polka [ 2008-12-31, 00:04 ]
Tytuł: 

A czy taka zakąske jada sie z chlebem czy ryżem lub ziemniakami?

Strona 3 z 5 Strefa czasowa: UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/