dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2





Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2008-12-08, 13:02 
Szczypior
Offline

Dołączył(a):2008-10-03, 10:25
Posty:98
sledz pod pierzynka u mnie sie nazywa. super jest tylko nie robie za bardzo bo moj luby sledzi nie lubi. ale na swieta na pewno bedzie :)


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2008-12-15, 14:57 
Oczytany mnich
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2008-11-05, 16:47
Posty:77
Te sledzie w pierzynce to jakos wiele kalorii mnie podchodzą. Jednak chyba zdecyduje się na ten filecik z mintaja, który zrobilam jesli chodzi o dania rybne na swieta, bo po co mam robic cos czego nie zje nikt i poza tym jak mam robić wiele potraw to potrzebuje mnostwa czasu

_________________
Małżeństwo jest jak oblężone miasto: Ci co są wewnątrz, chcą wyjść, natomiast Ci co są na zewnątrz, pragną się tam dostać :(


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2008-12-18, 16:17 
Adept
Offline

Dołączył(a):2008-12-18, 01:37
Posty:10
Tak dyskutujecie o tych filecikach, że nabrałam ochoty i wybrałam się wczoraj na poszukiwanie czegoś "innego" i ... znlazłam nie tylko filecik, ale cały obiadek z ziemniakami i warzywami w komplecie (to danie mrożone), a filecik jest z łososia - co za osobliwość, najlepsze zaś było to, że zajadałam się pysznością po kwadransie, bo tyle było w mikrofali

A czy ktoś z was piekł kiedyś rybę w piekarniku?


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2008-12-19, 12:58 
Oczytany mnich
Offline

Dołączył(a):2008-01-24, 13:59
Posty:49
ja bardzo często piekę w piekarniku. albo samą tylko posoloną (halibut), albo doprawioną ziołami i czosnkiem (pstrąg - najlepiej w folii aluminiowej) albo zapiekam pod kołderką z majonezu i musztardy - majonezu powinno być więcej (to filety z minataja - i najlepiej je wcześniej lekko opanierować mąką i obsmażyć). w każdej wersji wychodzi smacznie :)


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2008-12-19, 15:53 
Adept
Offline

Dołączył(a):2008-12-18, 01:37
Posty:10
Dzieki Agulka, chyba zapiekę rybkę pod kołderką :-)


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2008-12-19, 17:44 
Oczytany mnich
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2008-11-05, 16:47
Posty:77
Mnie tez się zdarza piec ryby w piekarniku. Tez sie zastanawialam nad salatkami w te swieta, bo wiadomo, ze i one musza byc. Prawie zawsze w moim domu byly salatki warzywne - wiecie takie z tradycyjnych warzyw jednak w tym rok uza nomowa mojej wszystko wiedacej o gotowaniu siostry spróbuję jak będzie moim gościom smakować sałatka owocowa Floryda ( bo ja już spróbowałam) i ciesze sie ze jest tam jeden z moich ulubionych skladników jeśli chodzi o owoce - melon :-D - Kurcze wybaczcie, że troche zeszlam z tematu

_________________
Małżeństwo jest jak oblężone miasto: Ci co są wewnątrz, chcą wyjść, natomiast Ci co są na zewnątrz, pragną się tam dostać :(


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2008-12-21, 16:51 
Adept
Offline

Dołączył(a):2008-12-18, 01:37
Posty:10
Cos ty, sałatka owocowa do ryby?!
Zdecydowanie lepiej surówki kapuściane lub warzywa, ja ostatnio przetestowałam do pieczonej rybki białe warzywa na patelnię, udusiły się na miękko i pasowały że hej!


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2008-12-26, 12:40 
Oczytany mnich
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2008-11-05, 16:47
Posty:77
Trzeba eksp4rymentowac kolexzanko :) Jakbym miala sie trzymac tradycji to bylabym jaskiniowcem :) Ale skoro jestesmy przy ekstremalnych przepisach to mój niedawny przepis na Ceviche: filet z mintaja mieszasz z cebulką, CHILI, i sokiem z wycisnietej cytryny. A później wkładasz uwaga wszystk do lodówki. Bardzo dobra zakąska, sprawdza sie :)

_________________
Małżeństwo jest jak oblężone miasto: Ci co są wewnątrz, chcą wyjść, natomiast Ci co są na zewnątrz, pragną się tam dostać :(


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2008-12-30, 15:20 
Oczytany mnich
Offline

Dołączył(a):2008-01-24, 13:59
Posty:49
lunit, a ten mintaj to ma być taki rozmrożony i podany na surowo czy go smażysz wcześniej? no i jeśli na surowo to powiedz mi czy ma być w kawałkach czy przemielony jak na tatar?


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

PostNapisane: 2008-12-31, 00:04 
Adept
Offline

Dołączył(a):2008-12-18, 01:37
Posty:10
A czy taka zakąske jada sie z chlebem czy ryżem lub ziemniakami?


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

DrukujPowiadom znajomego 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


  Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Możesz rozpoczynać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
7CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCviewtopic
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO