dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Alergie dzieci
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-09-13, 19:56 
Pochłaniacz

Byłam u alergologa i mamy alergie na kurz i pierze (miedzy innymi) narazie nei jest to nic powaznego i lekarz mowi ze bardzo mozliwe ze z wiekiem przejdzie wiec treba robic testy co jakis czas.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-09-14, 19:04 
Szczypior

i to jest najlepsze wyjście bo wiesz co się dzieje, taka pościel antyalergiczna,czy brak dywanu, zbędnych miśków jest dobrym rozwiązaniem dla każdego, nawet gdy się nie jest alergikiem

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-11-30, 17:53 
Szczypior

no to jest problem w alergii że często jest na 'starość';/ czy przechodzi no nie zgodzę się z tym bo moja koleżanka bardzo długo ma zatkany nos i robi różne badania zaczęła brać leki i nic więc to nie takie proste jest, jeśli chodzi o pościel to owszem dała radę u nas i rożek jak najbardziej polecam na zimę dla maleństwa jednak jak większe dziecko to bardziej śpiworek mają też z rękawkami odsuwanymi także fajne

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-12-03, 22:23 
Adept

chyba najlepiej isc do lekarza i zrobic wsyztskei testy na alergie

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-12-05, 12:12 
Adept

Dobrze by było, gdyby pościel miała certyfikat NOMITE, taką pościel można znaleźć np. w sklepie Piórexu

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-12-08, 16:55 
Adept

a co to za certyfikat?bo jest wiele pościeli antyalergicznych,miałam feretti bo ma certyfikaty bezpieczeństwa i jest na prawdę dobra a cenowo przystępna

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-12-09, 22:54 
Pochłaniacz

ja mam posciel baby excellent antyalergiczna, bakteriostatyczna i tez ma jakies certyfikaty, ale nie znam sie na tym tak bardzo, patrzylam na opinie uzytkownikow a poza tym Pani w sklepie tez polecila mi ja wiec tak zdecydowalam i w sumie wszystko jest ok

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-01-05, 12:46 
Adept

osobiście także polecam wizytę u lekarza,jednak warto stosować mniej inwazyjne sposoby,my tak wyrzuciliśmy dywany,odkurzyliśmy ściany,często wycieramy kurze,mamy mało rzeczy na półkach jest troche lepiej jednak pomyślałam także o tej pościeli i szukam najlepszej dla nas,owszem feretti ma najbardziej przystępne ceny i ma atesty,także na razie jest na pierwszym miejscu chyba że znajdę coś lepszego

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-01-05, 17:03 
Oczytany mnich

moja znajoma ma bobaska który jest alergikiem prawie na wszystko i jak była u lekarza to polecił jej pościel z naturalnymi wypełniaczami i kupiła sobie tez pościeli z feretti i z tego co mówiła to chwali ją, dobrze się prasuje, jest delikatna w dotyku itd. Ale polecam najpierw wizyte u lekarza, powodzenia :)

polecam również kropelki na kołderkę by maluszkowi lepiej się oddychało:)

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-02-21, 20:42 
Szczypior

ta pościel jest po prostu dobra,a przy okazji zobaczcie sobie ich mebelki są śliczne,wracając do tematu kropelki też można próbować ale to raczej przy katarku,jeśli dziecko ma alergię i wiecznie zatkany nosek to nie możemy kropić ciągle pościeli bo to żadne wyjście

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2