dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2007-02-06, 19:33 
Starszy wodolej

ja jestem za, ale może zamiast recenzji krótki opis i ocena np od 1 do 10, bo długie recenzje to nie wszystkim chce sie czytać 8-)

And that's a long way
For Natty to be from home'
:-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-02-06, 21:25 
Doświadczony killer

no zdecydowanie krótką, niektórym to się nawet długiego postu ze zrozumieniem przeczytać nie chce...

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-02-07, 14:49 
Starszy wodolej

ale wiesz alinka, mnie sie recenzja kojarzy z dłuższym tekstem a przeoczyłam w Twoim poście słowo "krótka" :-P

And that's a long way

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-02-09, 22:28 
Świadomy Roman

No to i ja ;)

Dean Koontz
Opiekunowie

Sensacja, Horror, Fantastyka
550 str.

Podczas pożaru w laboratorium genetycznym na wolność wydostają się dwa stworzenia - superinteligentny pies i Obcy, który został stworzony jako maszyna do zabijania i który za wszelką cenę chce zgładzić znienawidzonego retrievera. Psa znajduje Travis, były członek elitarnej jednostki Delta. Wkrótce ze swoją nowo poznaną przyjaciółką Norą odkrywają niezwykłe cechy umysłowe zwierzęcia.
Ale za psem podąża Obcy, a szlak jego wędrówki znaczą zwłoki pomordowanych ludzi i zwierząt. Travisowi i Norze, którzy nie rozstają się z retrieverem, grozi śmiertelne niebezpieczeństwo. Niestety, uciec przed Obcym nie sposób, ponieważ jego i psa łączy swoista więź telepatyczna. Pary zbiegłych stworzeń szukają ludzie Agencji Bezpieczeństwa Narodowego, gotowi na wszystko, byleby tylko złapać psa i zabić Obcego.

To po krótce o co chodzi w książce. Od siebie dodam, że książka może nie jest zbyt najwyższych lotów, więc może nie przypaść do gustu czytelnikom o bardziej wyrafinowanym guście. Mnie jednak bardzo wciągnęła, po prostu spodobała mi się historia inteligentnego psa i obcego, którego czasami robiło mi się żal ;) Lektura wciągnęła mnie - co jest nie lada wyczynem, bo rzadko udaje mi się przeczytać książkę do końca z własnej woli :P

Obrazek

I jeszcze mam taką propozycję żeby dopisywać jaka to książka np. przygodowa, obyczajowa iitp. i ile ma stron.[/quote]

EDIT: Sie robi szefuniu ;)

Ostatnio edytowano 2007-02-10, 12:59 przez ema, łącznie edytowano 1 raz

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-02-10, 10:43 
Doświadczony killer

A ja prośbę mam natury technicznej: jeśli wstawiacie obrazki z imageshack to wstawiajcie miniatury, bo jak obrazki są w pełnym wymiarze to się forum "rozjeżdża". Dziękuję ;-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-03-30, 16:48 
Starszy wodolej

Patrick Suskind "Pachnidło"

XVIII wiek, Francja. Jean-Baptiste Grenouille obdarzony jest fenomenalnym węchem. Wykorzystuje on swój talent do tworzenia niewiarygodnych perfum. Jednak w poszukiwaniu nieznanych zapachów jest skłonny posunąć się nawet do morderstwa.

Powiem szczerze, w pewnych momentach dziwnie mi się czytało tą książkę ale jest warta polecenia. Lubie książki w których są tak obrazowo ukazane pewne fakty, najbardziej zaskoczyło mnie zakończenie, normalnie nie mogłam uwierzyć w to co czytałam, ostatnia rzecz jakiej się spodziewałam, ale generalnie polecam ksiązkę ;)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

And that's a long way

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-05-31, 13:09 
Adept

,,Książka ta jest sztandarowym dziełem Josepha Murphy'ego. Dowodzi ona, że procesy psychiczne przebiegające poza naszą świadomością i bez jej udziału, będące ważną częścią naszej osobowości, mogą być wykorzystywane w sposób celowy, po naszej myśli. Służą temu specjalne techniki, zbadane, sprawdzone i opisane w tej książce, poparte konkretnymi przykładami. Metody te odsłonią przed tobą nowe obszary i nowe możliwości twojego umysłu. Dowiesz się nie tylko, że masz w sobie klucz do życia pełniejszego, ale także, jak tego klucza używać, aby pomóc sobie i bliskim"...

Jednym slowem: jesli sie chce stosowac so tych technik to trzeba to robic rozsadnie bo sie ladnie mona zakrecic, brzmia one bardzo racjonalnie i ja jestem w stanie w nie uwierzyc a o to wlasnie chodzi w podswiadomosci. Potem ona pracuje dla nas....

Autor:Murphy Joseph, stron 256

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-06-02, 13:19 
Bohater

"MALOWANY WELON"William Somerset Maugham

Historia pięknej, lecz spragnionej miłości Kitty Fane, rozgrywająca się w Chinach i Anglii w latach 20-tych XX wieku. Uwikłana w romans kobieta zostaje zmuszona przez męża, bakteriologa, do wyjazdu w głąb Chin, do małej wioski ogarniętej epidemią cholery. Zazdrosny mąż ma nadzieję, że Kitty umrze. Wszechobecne spustoszenie pobudza kobietę do refleksji nad jej przeszłym i obecnym życiem. Powoli i boleśnie uczy się kochać. Jest już jednak za późno... "The painted veil" jest pięknie napisaną afirmacją ludzkiej zdolności do dorastania, przemiany i wybaczania.

liczba stron:288

aha a moje zdanie na temat ksiazki jest takie: bardzo lekko sie ja czyta,na poczatku moze przypominac male romasnidlo ale pozniej okazuje sie ze nie tylko milosc jest glowna istota utworu,autor rowniez ukazuje watek zagubionej Kitty,ktora szuka swojej zyciowej drogi i sensu istnienia...czy je znajdzie??hmmm

Ostatnio edytowano 2007-06-03, 20:22 przez Eve21, łącznie edytowano 1 raz

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-06-03, 17:19 
Starszy wodolej

"Chmurka pod stołem" Zdzisław Domolewski

Powieść-laureatka konkursu na współczesną polską powieść. W zapadłej wsi proboszcz postanawia uporządkować poniemiecki cmentarz. Szczątki niegdysiejszych mieszkańców trafiają do wspólnej mogiły. Od tej pory dzieją się w okolicy rzeczy niepokojące. Giną ludzie. Czy wioską zaczęły władać duchy umarłych, czy ktoś z żyjących załatwia własne porachunki? Klucz do tajemnicy być może posiada rozkopujący groby Krzyś - jest jednak niemową. Między jego milczeniem a gadulstwem sąsiadów rozgrywa się niezwykła opowieść oplatająca brutalną, a jednocześnie magiczną rzeczywistość. W Chmurce pod stołem poezja przeplata się z horrorem, a wulgarność z czułością. "Może niejednego czytelnika zbulwersuje dosadność dialogów, zgorszy pikanteria scen erotycznych, makabryczność zdarzeń. Jeśli jednak odnajdzie w niej piękno i brzydotę, smutek i radość, dobro i zło, wzruszenie i grozę � powiada autor � to mam nadzieję, zrozumie, o czym próbowałem napisać".

Taki jest opis z tyłu książki, ja bym to ujęła troszkę inaczej: wymęczona powieść tak naprawdę do końca nie wiadomo o czym, dziwnie napisana, czasem naprawdę prostacka, jest jedna ciekawa postać bo monologi i rozmowy reszty bohaterów są nudne jak flaki z olejem, polecam facetom lub naprawdę wytrawnym koneserom literatury 'chłodnej'

And that's a long way

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-06-03, 20:25 
Bohater

Natty napisał(a):
wymęczona powieść tak naprawdę do końca nie wiadomo o czym, dziwnie napisana, czasem naprawdę prostacka, jest jedna ciekawa postać bo monologi i rozmowy reszty bohaterów są nudne jak flaki z olejem,

popieram calkowicie zdanie Natty,nie doczytalam nawet tej ksiazki do konca bo w gruncie rzeczy zaczela mnie irytowac a kiedy dowiedzialam sie jaki jest jej koniec to stwierdzilam ze dalej nie ma sensu,autor bardzo mnie zawiodl :-|

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2