motoryzacja Forum o Szynszylach dietetyk wrocław

Strefa czasowa: UTC + 2





Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Opinie szkole angielskiego w Warszawie English For You ??
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2011-05-30, 12:00 
Nudziarz
Offline

Dołączył(a):2011-05-30, 11:52
Posty:2
Witam
Piszę na forum, gdyż znam ludzi chodzących do English For You w Warszawie, są to niestety tylko dwie osoby. Zależy mi poznać Wasze zdanie na temat tej szkoły, gdyż mieszkam na Marszałkowskiej, więc ich oddział jest bardzo blisko. Opinie tych osób są raczej pozytywne i twierdzą ,że szkoła skupia się na aspekcie konwersacyjnym i przełamaniu bariery mówienia. Jednak ocena 2 osób to dla mnie stanowczo za mało by podjąć decyzję o zapisaniu się .
Piszcie, jeżeli ktoś do nich chodził, lub zna osoby, które tam się uczyły.
Dziękuję...


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Opinie szkole angielskiego w Warszawie English For You ?
PostNapisane: 2011-06-06, 01:42 
Adept
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2011-05-31, 12:03
Posty:28
Właśnie zobaczyłem post , tak się składa , że jestem w English For You na Grochowskiej .Generalnie oceniam szkołę na plus. Rzeczywiście szkoła skupia się na aspekcie konwersacyjnym, to jest dla mnie ważne gdyż już odbyłem kilka nudnych kursów polegających tylko na rozwiązywaniu ćwiczonek.Może jednym wyjątkiem była szkoła Tower, gdzie też było sporo mówienia. English For You ma bardzo wiele osób kontynuujących naukę, widać to bo ludzie się znają i często razem się spotykają nawet po zajęciach. Kursy są rzeczywiście mono ukierunkowane na przełamanie barier w mówieniu, choć dla mnie mogłoby być nieco więcej gramatyki, mogłoby być też troszkę więcej testów ze słowek. Niewątpliwie czymś bardzo fajnym jest ich klubik dyskusyjny. Jest to rodzaj knajpki na terenie szkoły gdzie prowadzone są dodatkowe spotkania - warsztaty, na luzie i bez podręcznika...
Ogólnie szkoła dla osób nastawionych na mówienie mniej na gramatykę


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Opinie szkole angielskiego w Warszawie English For You ?
PostNapisane: 2011-07-02, 19:47 
Adept
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2011-06-03, 17:13
Posty:18
Jeżeli chodzi o warszawskie English For You, to jest rzeczywiście szkoła dla osób, które chcą przełamać bariery w mówieniu, właśnie skończyłam kurs. Bardzo fajny jest ich system dualny, część zajęć prowadzi polski lektor (robi gramatykę), część Native Speaker(konwersacje). Polecam gorąco Nativke Mary, bardzo zachęca do mówienia. Zajęcia są w małych grupkach do 7 osób. Moja siostra skończyła tu kurs do matury. W przyszłym roku planuję w tej szkole kurs do FCE.


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Opinie szkole angielskiego w Warszawie English For You ?
PostNapisane: 2011-07-11, 14:02 
Nudziarz
Offline

Dołączył(a):2011-07-01, 14:05
Posty:4
Witam
Kiedyś chodziłem na kurs : Kursy angielskiego warszawa
i otrzymałem materiały mp3 do nauki. Niestety straciłem je a chciałbym przypomnieć sobie trochę język. Może ktoś chodzi na
ten kurs lub ma te materiały. proszę o kontakt.


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Opinie szkole angielskiego w Warszawie English For You ?
PostNapisane: 2011-08-06, 20:59 
Adept
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2011-07-02, 20:06
Posty:16
Według mojej oceny English For You i Pygmalion to fajne szkoły w Warszawie, bardzo lubiłem w Pygmalionie ich lokalizację w Warszawie. Muszę przyznać,że nauka angielskiego w English for You nastawiona jest na mówienie i konwersację. Dużo lekcji z Native Speakers. To także oferuje Archibald.Mnie najbardziej podobały się w English for You konwersacje w ich zacnym klubiku-kawiarence przy delikatnej muzyczce i pogadankach na luzie. Wygląda to jak kawiarenka w stylu afrykańskim,gdzie prowadzone są dodatkowe zajęcia. Polecam te trzy szkoły w Warszawie


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Opinie szkole angielskiego w Warszawie English For You ?
PostNapisane: 2011-08-23, 20:01 
Adept
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2011-05-31, 00:10
Posty:23
parę dni temu zapisałam się do tej szkoły, ale ten wątek widzę tu pierwszy raz. Zasięgałam opinii na innych forach, ale widzę że i tu jest kilka pozytywnych głosów na temat English For You. Jeszcze nic nie mogę powiedzieć o zajęciach, bo zaczynam we wrześniu, ale wstępne spotkanie zrobiło na mnie duże wrażenie. Kobitka, która ze mną rozmawiała nie poskąpiła mi czasu. Solidnie mnie przetestowała, nie sprawdzała odpowiedzi z kluczem, tylko omówiła jakie błędy popełniam, próbowała tez rozmawiać ze mną po angielsku. Cieszy mnie, ze będę miała zajęcia z Nativem bo najbardziej zależy mi na konwersacji. Wcześniej chodziłam na kurs na Tarchominie (niewielka szkółka), ale teraz przeniosłam się na Gocław, więc ta lokalizacja na Grochowie idealnie mi pasuje. Bardzo wcześnie startują, porównywałam z innymi szkołami, gdzie semestr zaczyna się dopiero w październiku. Moja grupa zaczyna już 6 września. Na razie wszystko ładnie wygląda, cena też przystępna, a jak reklama ma się do rzeczywistości to sprawdzę w praniu. Już wkrótce. Wtedy na pewno się podzielę wrażeniami:)


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Opinie szkole angielskiego w Warszawie English For You ?
PostNapisane: 2011-09-11, 12:35 
Adept
Offline

Dołączył(a):2011-06-06, 20:47
Posty:18
Szkoła English For You działa już 12 lat, to co mi się w niej podoba to fakt, że są specjalistami jedynie od języka angielskiego, tak jak lepiej jest wybierać warsztat samochodowy specjalizujący się w jednej konkretnej marce, tak jeżeli chodzi o szkołę językową lepiej wybierać placówkę zajmującą się jednym konkretny językiem. Druga taka szkoła angielskiego w Stolicy to Angloschool.


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Opinie szkole angielskiego w Warszawie English For You ?
PostNapisane: 2011-09-16, 09:09 
Nudziarz
Offline

Dołączył(a):2011-09-16, 08:55
Posty:1
Miałem kiedyś znajomego, który był w tej szkole i on był z niej zadowolony. Moim zdaniem najlepsze są szkoły, które specjalizują się w danej dziedzinie. Ta na przykład zajmuje się wyłącznie językiem angielskim. Moim zdaniem to atut! Zresztą nauka języka angielskiego wcale nie musi być trudna - może sprawiać przyjemność - pod warunkiem że wybierzemy dobrą szkołę :-)


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Opinie szkole angielskiego w Warszawie English For You ?
PostNapisane: 2011-10-06, 11:27 
Adept
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2011-07-02, 20:06
Posty:16
Widzę,że temat się wątek się rozrósł, ale English for You to rzeczywiście fajna propozycja dla pragnących zacząć wreszcie mówić...


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Opinie szkole angielskiego w Warszawie English For You ?
PostNapisane: 2011-10-27, 10:50 
Adept
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2011-10-27, 10:37
Posty:12
Ja także miałem okazję poznać English for You, rzeczywiście proponują zajęcia bardzo urozmaicone, jest dostęp do żywego angielskiego, a nie tylko non stop praca z książką, zajęcia z Nativami bardzo na plus. Miejsce gdzie nie jest zwyczajnie nudna i coś się dzieje... Wystartowały ostatnio dodatkowe konwersacje i odbywają się w super kawiarence dyskusyjnej, Zajęcia prowadzi Susan, super Nativka


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

DrukujPowiadom znajomego 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


  Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Możesz rozpoczynać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO