dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Problemy z pęcherzem
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-12-05, 17:14 
ja mam sprawdzony w tych sprawach urinal, jeden profilaktycznie a drugi leczniczo, oba bardzo mi pomogły, w dodatku zawiera wit D, więc i częściowo solarium ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-12-07, 23:03 
Pożeracz niewiniątek

samba_mamba napisał(a):
Pomijając takie rzeczy jak napisała groszka, pamiętajmy, że od zapalenia pęcherza mały krok do infekcji intymnych.

zgadza się, chociaż częściej działa to właśnie w drugą stronę, dlatego ważne jest utrzymanie higieny i zadbanie o właściwą florę bakteryjną.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-12-12, 16:55 
Bohater

Koblencja napisał(a):
ja mam sprawdzony w tych sprawach urinal, jeden profilaktycznie a drugi leczniczo, oba bardzo mi pomogły, w dodatku zawiera wit D, więc i częściowo solarium ;)

Nie wiedziałam, że VitD ma wpływ na nerki. Z tego co wiem jej przedawkowanie włąśnie wpływa na powstawanie kamicy nerkowej. Czy Ty aby nie pomyliłaś z VitC ? Bo tak jak Plusssz ten Uro ma dodatek witaminy C i wtedy to rozumiem.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-12-15, 12:04 
Pożeracz niewiniątek

tak jest :) wit. c na pewno jest ważna, w ciąży mi lekarka zaleciła obok antybiotyku na drogi moczowe, właśnie duże dawki, żeby zakwasić mocz, bo bakterie nie lubią kwaśnego środowiska, więc łatwiej się ich wtedy pozbyć

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-12-15, 23:45 
Oczytany mnich

zurawina i cytryna! niezawodna:D

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-12-29, 12:17 
Awanturnik

Profilaktyka, profilaktyka i jeszcze raz profilaktyka. Wystarczy tabletka albo szklanka Plusssza dziennie (Care Uro Comfort+). Btw. fajnych rzeczy można dowiedzieć się na ich stronce http://www.plussszcare.pl/ . :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-12-29, 12:31 
Koblencja napisał(a):

potwierdzam urinal mi pomógł, a wiecie ile intensiw zawiera zórawiny?! znaczy jest odpowiednikiem prawie pół kilograma

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-12-29, 13:49 
Przyjaciel

samba_mamba napisał(a):
Profilaktyka, profilaktyka i jeszcze raz profilaktyka. Wystarczy tabletka albo szklanka Plusssza dziennie (Care Uro Comfort+). Btw. fajnych rzeczy można dowiedzieć się na ich stronce http://www.plussszcare.pl/ . :)

Dla mnie Plusssz zawsze się kojarzy z tabletkami musującymi czyli rozumiem, że mają też wersję do łykania tabletek?

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-02-15, 15:12 
zawiera bardzo dzo żurawiany, duzo dawki wit D i nawloc pospolita. Najważniejsze, ze pomaga wiec skladjest wlasciwie dobrany.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-02-17, 00:01 
Ja tego nie stosowalam i nie znam. Jaki to ma dokladnie sklad? Pytam tak z czystej ciekawości bo ja łykam tabletki z zurawina, nawłocia i witD. Bardzo mi pomogły jak mialam infekcje, a juz myslalam ze bede sciany gryzła

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2