dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 252 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-10-28, 22:02 
Wszechmogący/a

Z tym że porównanie ze skrzyniami biegów jest o tyle nie bardzo trafione, bo mniejszość automatowa nikomu nie przeszkadza, a palacze tak.

Ja osobiście nie lubię dymu papierosowego, nie lubię tego zapachu i palić nie zamierzam, ale jak ktoś pali to niech sobie pali. Sobie szkodzi, byleby tylko za bardzo nie dawał się we znaki mnie.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-28, 22:09 
Władca pierścieni

szostoll napisał(a):
Z tym że porównanie ze skrzyniami biegów jest o tyle nie bardzo trafione, bo mniejszość automatowa nikomu nie przeszkadza, a palacze tak.

Większość manualna jest szkodliwa. Zwłaszcza mam tutaj na myśli młodych kierowców, którym auto gaśnie co skrzyżowanie. Nie chodzi już o kwestie tego, czy reszta się irytuje, czy też nie, ale o płynność ruchu.

Cytuj:
Ja osobiście nie lubię dymu papierosowego, nie lubię tego zapachu i palić nie zamierzam, ale jak ktoś pali to niech sobie pali. Sobie szkodzi, byleby tylko za bardzo nie dawał się we znaki mnie.

Jako paskudny, nałogowy palacz, pochwalam Twoją postawę. To nie jest nic zdrowego :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-29, 16:42 
Adept

Szczerze nigdy nie paliłem i nie mam zamiaru ;) Nie lubię jak ktoś koło mnie pali bo jakoś mi ten dym za bardzo nie odpowiada.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-06, 19:30 
Władca pierścieni

Davis napisał(a):
Już chyba lepiej fajkę wodną sobie "zakurzyć" :P Ostatnio w sklepie widziałem jakieś papierosy wielorazowego użytku (elektryczne czy coś :shock: ) koszt jednego to ok 300 zł, a jeśli nie są szkodliwe dla otoczenia, to lepiej się szarpnąć na takie coś, miesięczny wydatek taki sam:P Ja nie palę i nie będę!

Pięć kartridży, za cenę 170 złotych, to około stu zwykłych papierosów. Czyli jeden papieros kosztuj 1,70 zł. Paczka Marlboro, 20 papierosów, to wydatek rzędu około 10 złotych. Czyli jeden papieros to pięćdziesiąt groszy. Wynika z tego, że e-palenie jest ponad trzy razy droższe od palenia tytoniu.

Przy e-paleniu nie ma też uczucia wydmuchiwania dymu tytoniowego, a to sprawia mi osobiście, palaczowi, dużą przyjemność. Dlatego wolę palić normalne papierosy.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-06, 21:35 
Władca pierścieni

Davis napisał(a):
A właśnie, bo to zależy od tego, ile kto wypali na miesiąc ;] Nie wiem jaką można mieć satysfakcję z palenia i nie chcę wiedzieć:P W każdym razie zgodzę się, że to palący powinien odejść od osób niepalących gdzieś na bok i tam zapalić ^^

A niepalący nie powinni podchodzić. Wyobraź sobie teraz sytuację, gdy ktoś zapala papierosa. Podchodzi do niego niepalący. Czy palący ma teraz się oddalić? Załóżmy że się oddala. Podchodzi do niego kolejny niepalący. To zaczyna przypominać jakąś przewrotną wersję gry w berka :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-06, 22:01 
Władca pierścieni

Davis napisał(a):
Osoba paląca powinna odejść w jakieś ustronne miejsce, gdy chce zapalić. Jeśli podejdzie do niej ktoś niepalący to sam sobie szkodzi, bo nie powinien podchodzić. Jeśli powie, że przeszkadza mu papieros to niech sam odejdzie, bo palący był "tu" pierwszy, a dookoła jest dużo wolnej przestrzeni.

W ustronne miejsca, to chodzi się za potrzebą :) Zapalić można wszędzie, gdzie nie będzie to przeszkadzać innym.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-06, 23:31 
Przyjaciel

Na przystankach tych otwartych to jeszcze ujdzie. Ale w windzie - masakra!

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-06, 23:41 
Władca pierścieni

varna napisał(a):
Na przystankach tych otwartych to jeszcze ujdzie. Ale w windzie - masakra!

Jak można palić w windzie? Jako palacz przyznam otwarcie: to chore.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-11, 00:07 
Władca pierścieni

Davis napisał(a):
Oj Czcigodny, jesteś panem doktorem i nie wiesz, że to niezdrowe? :P

Wypracowałem mechanizm wyparcia :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-03-24, 01:09 
Nudziarz

ja pale i nie mam zamiaru tego zmienić . wiem że to jest nie zdrowe ale to słaby powód by przestać palić .Tak samo nie przestane jeść musztardy i keczupu chociaż zawierają składniki rakotwórcze . i strasznie mnie denerwuje jak ci niepalący koniecznie chcą mi pomóc zerwać z nałogiem ;-)

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 252 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2