dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2007-01-21, 21:32 
Przyjaciel

wiesz, mi teraz tak łatwo pisać, że pewnie aborcja, jednak w gruncie rzeczy to nie jest taka prosta decyzja i nie przychodzi ona tak łatwo.

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-01-22, 18:47 
Bohater

Może jestem młoda i mam tylko za 23 dni 13 lat, ale przecież jak się no nie wiem jest w stosunku to przecież instnieje taka szansa, że wkońcu zajdziemy w ciąże....ale w sumie jeśli ktoś jeszcze nie jest gotowy na to żeby mieć dziecko to aborcja to jedyne rozwiązanie ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-01-22, 19:41 
Świadomy Roman

Cytuj:
ale w sumie jeśli ktoś jeszcze nie jest gotowy na to żeby mieć dziecko to aborcja to jedyne rozwiązanie ;)

Z tym bym się nie zgodziła. Jeśli ktoś nie jest gotowy żeby mieć dziecko, to według mnie nie jest też gotowy żeby współżyć. Dziewczyna w wieku 17-18 i więcej lat w razie ewentualnej wpadki jest już raczej w stanie wychować dziecko (nie mówię, że to jest proste, ale wykonalne). Ale jeżeli za "robienie dzieci" biorą się 12-13-14 latki to już jest czysta nieodpowiedzialność. Chcesz użyć życia to licz się z ewentualnymi skutkami...
Poza tym, tak jak już pisaliśmy wcześniej jest jeszcze pigułka 72h, ew. adopcja, zostawienie w szpitalu... Aborcja to ostateczne i chyba najgorsze rozwiązanie...

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-01-22, 20:12 
Świadomy Roman

Ja na pewno bałabym się powiedzieć rodzicom, ale w końcu bym to zrobiła ;)Bałabym się nie dlatego, że wyrzuciliby mnie z domu. Po prostu ciężko by mi było się przyznać, że nie jestem taka rozsądna jak myśleli, że zawiodłam ich zaufanoie. Ale wiem że mogę na nich liczyć, możeby się wściekli, ale w końcu by mi pomogli :)
Ale i tak mam nadzieję, że nigdy nie będę w takiej sytuacji ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-06-03, 12:29 
Bohater

ema napisał(a):
Dokładnie, na wsiach ludzie są mniej świadomi tych spraw. I chyba właśnie od mniejszych miejscowości należałoby zacząc takę "edukację".

nie wydaje mi sie ze jest mniejsza swiadomosc na wsi o takich sprawach,a ile sie slyszy o porzuconych dzieciach w miastach?!gdzie maja pod nosem jakies domy dziecka itp itd jesli nie chca wychowac maja szanse oddac w dobre rece

[ Dodano: 2007-06-03, 12:34 ]
alinQa napisał(a):
najtrudniej jest powiedzieć "mamo, tato, jestem w ciąży";) j

no coz jak sie nabroilo to trzeba poniesc tez konsekwencje swego czynuu. ja mysle ze z poczatku rodzice przyjmuja taka wiadomosc ze zloscia ktora jest spowodowana szokiem ale pozniej sie z tym oswajaja,przeciez nikt inny jak rodzice leiej tego nie zrozumie..

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-06-03, 17:34 
Starszy wodolej

Eve21 napisał(a):
nie wydaje mi sie ze jest mniejsza swiadomosc na wsi o takich sprawach

oho, patriotyzm lokalny się odezwał :-P

Eve21 napisał(a):
no coz jak sie nabroilo to trzeba poniesc tez konsekwencje swego czynuu

dokładnie tak ale zawsze jest jakieś 'ale' 8-)

Kurcze zdarza że nastolatka zachodzi w ciąże przez gwałt i co wtedy ? Jeszcze jakby dziecku zagrażałaby śmierć albo choroba :roll: A takie moherowe baby mówią 'że trudno ktoś musi umrzeć żeby ktoś mógł żyć' - tak jedna powieedziala na jakimś marszu co go LPR zorganizował w Wawie

And that's a long way
For Natty to be from home'
:-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-06-03, 18:08 
Świadomy Roman

Natty napisał(a):
Kurcze zdarza że nastolatka zachodzi w ciąże przez gwałt i co wtedy ? Jeszcze jakby dziecku zagrażałaby śmierć albo choroba :roll: A takie moherowe baby mówią 'że trudno ktoś musi umrzeć żeby ktoś mógł żyć' - tak jedna powieedziala na jakimś marszu co go LPR zorganizował w Wawie

Ehhh... Moherowe barety :/ Zastanawiam się tylko co zrobiłaby taka wyznawczyni Ojca Rydzyka kiedy znalazłaby się w takiej sytuacji? Bo teksty w stylu "ktoś musi umrzeć..." jest bardzo prosto mówić - gorzej jak trzeba samemu dokonać wyboru :roll:

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-06-03, 18:31 
Bohater

Natty napisał(a):

Natty mow co chcesz ale to ze ktos jest ze wsi to nie znaczy ze jest niedouczony i nic nie wie na temat aborcji,wychowywania dziec czy eutanazji.kazdy ma swoj zasob wiedzy i nie nalezy okreslac ludzi ze wsi ze maja mniejsza swiadomosc

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-06-03, 19:33 
Świadomy Roman

Eve21 napisał(a):
Natty napisał(a):

Natty mow co chcesz ale to ze ktos jest ze wsi to nie znaczy ze jest niedouczony i nic nie wie na temat aborcji,wychowywania dziec czy eutanazji.kazdy ma swoj zasob wiedzy i nie nalezy okreslac ludzi ze wsi ze maja mniejsza swiadomosc

Eve, w ramach wyjaśnienia - ja też mieszkam na wsi ;)
Ale niestety taka jest moja opinia, w miastach ludzie są bardziej świadomi takich spraw. Na wsiach nawet ciąża bez małżeństwa jest godna potępienia, a co dopiero aborcja. Ludzie są bardziej przywiązani do wiary, do tradycji,a to właśnie skutkuje tym, że większość z nich, a szczególnie starsze pokolenia trochę inaczej podchodzą do niektórych spraw.

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-06-04, 08:29 
Starszy wodolej

Eve21 napisał(a):
Natty napisał(a):

Proszę Cię, Ewelinko, czy ja gdzieś coś takiego napisałam? Nie rób ze mnie takiej miastowej co to się wywyższa bo mieszka w 'metropolii' bo generalnie uważam że moje miasto jest beznadziejnie stereotypowe a ludzie sa okropni (zwłaszcza mohery bo pełno ich w świętym mieście :-?). Uważam wręcz nawet że Twoja wieś jest bardzo postępowa (i nie pisze tego z sarkazmem bo kiedy porównuje Twoja wieś z tą gdzie mieszka mój dziadek to przepaść jest ogromna). Wszystko zależy od nastawienia ludzi a dopóki takie osoby jak np Ojciec R., Jarosław K bądz Roman G. będa im robić z mózgu wodę to Polska pozostanie na szarym końcu Europy w tych sprawach a nawet zacznie się cofać do PRLu albo jeszcze dalej!!

And that's a long way
For Natty to be from home'
:-)

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2