merkury__17 napisał(a):
A co myslicie o skinheadach?? O ich pogladach ??
Skinheadzi są różni, tak samo jak różni są ludzie. Nie ma takiego czegoś jak "poglądy skinheads". Nie ma jakiejś spójnej ideologii. Subkultura jak subkultura, przynajmniej w części w miarę estetyczna (kołnierzyki itd). Podoba mi się muzyka Oi!
Proszę nie traktować całego ruchu jako jednej spójnej grupy o takim samym nastawieniu i celach. Dobrze by było omawiając jakąś część tego szerokiego zagadnienia sprecyzować o jaki nurt chodzi. No chyba że dla kogoś wystarczy że i ten i ten łysy....
Natty napisał(a):
słuchaja piosenek z tekstami typu 'bij żyda bij murzyna' albo coś o białej rasie
To się pewnie miało odnosićdo części ruchu. Natty, nie znam żadnej piosenki z tekstem "bij żyda bij murzyna", a trochę "tej" muzyki słucham/słuchałem. Zastrzegam, iż ja skinheadem nie byłem nie jestem i nie zamierzam być. Widocznie może Ty wiesz lepiej co u kogo leci w głośnikach
Natty napisał(a):
...albo coś o białej rasie...
"coś o czarnej rasie" to ty masz przykładowo w awatarze? i co? Sam fakt, że coś traktuje i gloryfikuje białą rasę nie jest powodem to oskarżeń o posiadaniu "nierówno pod sufitem". Owszem, wiele piosenek o tematyce rasowej ma teksty nie zbyt elokwentne, ale nie wszystkie. Polecam Konkwista - Biały Honor.