dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2008-05-13, 19:45 
Starszy wodolej

Quincunx skoro Ty nie znasz to ja tym bardziej. Ja nie piszę o jakichś jednostkach tylko o całej subkulturze - jak ją postrzegam. Może są jacyś wykształceni, kulturalni i mili skinheadzi, nie znam ale jak poznam to nie omieszkam ogłosic tego na tym forum.

Quincunx napisał(a):
"coś o czarnej rasie" to ty masz przykładowo w awatarze? i co? Sam fakt, że coś traktuje i gloryfikuje białą rasę nie jest powodem to oskarżeń o posiadaniu "nierówno pod sufitem". Owszem, wiele piosenek o tematyce rasowej ma teksty nie zbyt elokwentne, ale nie wszystkie. Polecam Konkwista - Biały Honor.

to 'nierówno pod sufitem' to akurat nie mój tekst ale też tak uważam. I nie wmawiaj mi że nie ma piosenek o rasach niższych, innych narodowościach i o tym że biała rasa to panowie - sama słyszałam jak takową śpiewali łysi panowie z owej sub (jak dla mnie PODkultury).

a na moim avatarku są śliczne dzieciaczki z Afryki, myślisz że to 'gloryfikacja' czarnej rasy?

And that's a long way
For Natty to be from home'
:-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-13, 21:03 
Nudziarz

Natty, używając terminu "PODKULTURA" sama segregujesz ludzi na zwykłych i "POD". Gloryfikowanie białej (własnej) rasy czy narodu jest przejawem miłości do tego co ojczyste i swoje, dbania oraz rozwijania siebie i swojej wspólnoty, przy jednoczesnym pluciu w twarz fetyszom politycznej poprawności. Fakty są takie, iż nie każdy jest równy - owszem uważam, że głównym kryterium nie jest ani metryka, ani kolor skóry. Piosenki są różne, nie wiem o jakiej ty mówisz, ale w tekście "BIAŁY HONOR BIAŁA DUMA" nie ma słowa o kolorowych. Tak twój awatar Natty w połączeniu z informacją: "Czerwony rewolucjonista" postrzegam jako promowanie rasy czarnej, do czego masz oczywiste prawo. Tylko jaka będzie reakcja jak ja bym użył jakiegoś symbolu rasy białej? Co do ślicznych dzieci....ciekawe co potem z takich wyrasta.
Pozdrawiam.

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-14, 16:02 
Starszy wodolej

Quincunx napisał(a):
Natty, używając terminu "PODKULTURA" sama segregujesz ludzi na zwykłych i "POD".

hm, ja nie uważam skinheadów za 'podludzi' a po prostu za nie myślących osiłków z przerośniętymi ambicjami odnośnie zachowania czystości rasy i brakiem perspektyw na życie. Nie są gorsi, są do resocjalizacji - to wszystko.
Quincunx napisał(a):
Gloryfikowanie białej (własnej) rasy czy narodu jest przejawem miłości do tego co ojczyste i swoje, dbania oraz rozwijania siebie i swojej wspólnoty, przy jednoczesnym pluciu w twarz fetyszom politycznej poprawności.

W jaki sposób rozwijasz się przez 'gloryfikowanie białej (własnej) rasy' ? Czy uważasz że osoby które nie mają takich poglądów nie są patriotami i nie kochają swojej ojczyzny ?
Quincunx napisał(a):
Fakty są takie, iż nie każdy jest równy - owszem uważam, że głównym kryterium nie jest ani metryka, ani kolor skóry.

konkretnie proszę, jakie fakty ? Aaa, i co wg Ciebie jest tym kryterium ?
Ja np oceniam ludzi po ich zachowaniu i podejściu do innych, a Ty ?
Quincunx napisał(a):
Piosenki są różne, nie wiem o jakiej ty mówisz, ale w tekście "BIAŁY HONOR BIAŁA DUMA" nie ma słowa o kolorowych

nie wiem, nie znam tej piosenki i znac nie chcę, wiem za to że są piosenki poniżające inne rasy - słyszałam na własne uszy. Nie umiem Ci przytoczyc bo ich nie znam po prostu.
Quincunx napisał(a):
Tak twój awatar Natty w połączeniu z informacją: "Czerwony rewolucjonista" postrzegam jako promowanie rasy czarnej, do czego masz oczywiste prawo.

podpis zależy od ilości postów, nie mam wpływu co mi się pojawia kiedy przekroczę jakąś tam granicę postów.
Quincunx napisał(a):
Co do ślicznych dzieci....ciekawe co potem z takich wyrasta.

ludzie tacy jak ja, ty i każdy inny na tym forum. To jak pokierują swoim życiem - czy zostaną gangsterami, dyrektorami banków czy kelnerami nie zależy od koloru skóry.

And that's a long way

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-17, 19:18 
Adept

do tych skinow tez w sumie nic nie mam... znam jednego i wiem jakie ma poglady... jak dla mnie to chore troszke... ale tez czesto z nim na browarka latam :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-28, 15:15 
Pochłaniacz

jak dla mnie kretyństwo . . .
ale ja nie do końca tak szufladkuję ludzi... ;-)
znam fajnych skinów :)
ale ogólnie.. ja pierdziu, nie lubię łysoli ;-)

:*

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-31, 09:18 
Pochłaniacz

A czemu nie lubisz? Ja od wczoraj jestem lysy, sam sie owalilem maszynka z niewielka pomoca siostry. :-P Wczesniej mialem dlugie. ;-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-31, 11:51 
Pochłaniacz

matelka napisał(a):
Ja od wczoraj jestem lysy

a jesteś skinem?
:/
sorry, za dużo miałam z nimi do czynienia..
tzn ja za każdym razem będę podreślać, że nie mówię że każdy skin jest popieprzony... ale.. ogólnie.. ah

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-31, 13:33 
Pochłaniacz

cerrata napisał(a):
matelka napisał(a):
Ja od wczoraj jestem lysy

a jesteś skinem?
:/
sorry, za dużo miałam z nimi do czynienia..
tzn ja za każdym razem będę podreślać, że nie mówię że każdy skin jest popieprzony... ale.. ogólnie.. ah

Jestem lysy, do skinow sie nie zapisywalem. Nic o nich nie wiem. :-P Jestem lysym metalem. :diabel:

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-31, 14:37 
Pochłaniacz

no widzisz, mi nie chodziło o fryzurę ;-)
nie o to co na głowie tylko co w niej :-P

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-10-16, 08:42 
Starszy wodolej

Nie kliknę na takie gówno mam nowego laptopa :roll:

And that's a long way

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2