dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-03-30, 21:23 
Pochłaniacz

popieram pomysł...Powiedz cos więcej, dlaczego tata nie chce psa?

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-03-31, 19:58 
Bohater

Gandzia01133 napisał(a):
Ponieważ mówi że jestem nieodpowiedzialna i nie umiałabym sobie poradzić zpsem ...ale to jest nie prawda

wielu doroslych, odpowiedzialnych ludzi nie radzi sobie z psem a co dopiero mlodsi :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-03-31, 20:30 
Ranger

dream* napisał(a):
Gandzia01133 napisał/a:
Ponieważ mówi że jestem nieodpowiedzialna i nie umiałabym sobie poradzić zpsem ...ale to jest nie prawda

wielu doroslych, odpowiedzialnych ludzi nie radzi sobie z psem a co dopiero mlodsi :)

popieram..

po za tym skoro masz juz
Gandzia01133 napisał(a):
świnke morską i dwa króliki
to moze słabo sie nimi zajmujesz i dlatego taka decyzja twojego taty

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-03-31, 20:35 
Wszechmogący/a

Albo myśli, że nie dasz rady z tyloma zwierzętami, zwłaszcza że na psa dużo czasu trzeba mieć ^^

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-03-31, 21:01 
Świadomy Roman

Po prostu, skoro masz tyle zwierząt to logiczne, że któreś z nich ucierpi na pojawieniu się kolejnego domownika. Popieram Twoich rodziców.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-03-31, 21:57 
Ranger

Gandzie nikt Cie tu nie zna i kazdy wpisuje swoje opinie na podstawie tego co piszesz...

A ja popieram słowa Emy...

PO za tym mając wiele zwierząt - tak jak ja miałam za czasów mieszkania z rodziną... potzreba duzo czasu na nie... a szczególnie na psa... chyba ze ma sie ogród..

PO za tym .. nadal utzrymuje swoje zdanie, ze jesli Twój tato uznał ze jestes nieodpowiedzialna to cos w tym najwidoczniej jest... - nie znam Cie ale za To Twój Tato zna Cie na pewno bardzo dobrze..

Zycze CI zebys miała pieska ale pod warunkiem ze nie jest to Twój kaprys...

[ Dodano: 2009-03-31, 21:58 ]
Po za tym mam pytanie...
Czy pies przydałby sie Tobie tylko do tego zeby móc z nim wyjsc gdy masz cos do przemyslenia??
jakie są powody ze chcesz koniecznie miec psa ? skoro masz juz zwierzatka..

No i jak podejrzewam ... mieszkasz w bloku/kamienicy ?

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-04-01, 14:47 
Wszechmogący/a

Oby ci nie pozwolił... ja do psów nic nie mam, ale ja widzę całe zasrane trawniki, gówna na chodnikach to mnie mało nie poterepie. Jak ktoś ma ogródek to niech kupuje psa i niech ma obesrany ten ogródek, jak mieszka w bloku to nie, albo niech sprząta, a w Polsce mamy takie chore prawo że każdy wie jak to wygląda. Poza tym ciekawe co powiedzą sąsiedzi na szczekanie twojego pupilka..

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-04-01, 15:00 
Bohater

Gandzia01133 napisał(a):
(...) nigdy mnie nie oszuka tak jak połowa ludzi .Zresztą każdy mówi że pies to najlepszy przyjaciel czlowieka(...)

raczej radzilabym zmienic podejscie do swiata i ludzi i nie upatrywac w psie przyjaciela bo nigdy nie zastąpi poprawnej relacji między 2jgiem ludzi - przyjazni wlasnie.

Poza tym nie wiem czy przyjaźnią można nazwać relacje ze zwierzęciem, bo jest bardzo interesowna. Stadnosc lezy w naturze psow, ale nie dlatego, ze boja sie samotnosci i potrzebuja relacji z innym psem/czlowiekiem ktorego traktuja jak czesc stada.
po prostu taka taktyka ewolucyjnie uwarunkowana, pozwala im przetrwac, daje poczucie bezpieczenstwa i ulatwia zdobywanie pozywienia.

wiele osob mnie zbeszta, ale tak jest, nie ma przyjazni czlowiek-pies/inne zwierze, zreszta takie zalozenie jest bardzo infantylne emocjonalnie :)

i raczej nie liczylabym na czas do przemyslen na spacerach, raczej na koniecznosc wymieniania jalowych dyskusji z innymi wlascicielami psow pt "ojeju jeju, jaki Twoj pusiu jest pekny..." "...no, ale wie Pani, cala sciane mi obgryzl...." i tak do obrzygania, az poznasz konsystencje kup, bilans strat i zniszczen dokonanych przez czworonogi, nazwy ulubionych zabawek, wszystkie problemy zdrowotne i behawioralne a takze zywieniowe wszystkich psow z Twojej okolicy. Oczywiscie, pewnie i poznasz przy tej okazji mase nowych osob w tym tez bardzo ciekawych :) ale raczej na glebsze refleksje podczas spacerow to czasu nie bedziesz miala :)

poza tym, sikanie wszedzie po calym domu, nieziemskie ciagniecie na spacerach, czasem obgryzanie scian innym razem wyjmowanie wszystkich smieci z kosza i zgryzanie ich na drobne kawalki polaczone z rozrzucaniem po calym domu to tylko niektore przyjemnosci serwowane przez szczeniaki :)))

o olbrzymich kosztach utrzymania takiego psa nie wspomne ;P

tak wiec, ogolnie uwazam, ze posiadanie psa to kwestia naprawde do glebokiego przemyslenia...

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-04-01, 17:46 
Pochłaniacz

musisz się nad tym głęboko zastanowić...do takiego szczeniaka trzeba mieć cierpliwość i trzeba umieć wychowac go na porządnego psa...ale mimo wszystko radze Ci przekonywać rodziców różnymi sposobami(myśle,że tak naprawde sama wiesz najlepiej co mogłoby ich przekonać...tylko musisz pomyśleć:) oczywiście jeśli naprawde jesteś na tyle odpowiedzialna żeby zająć się pupilem...

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-04-01, 19:11 
Wszechmogący/a

Mylisz się... mam takie podejście do durnych właścicieli, którzy nie potrafią zrozumieć że niektórych nie kręci obsrany śnieg czy trawnik. Gdyby właściciele sprzątali po sowich pupilkach to niech sobie trzymają w domu nawet hipopotama i nic mi do tego. Wiadomo pies, też ma swoje potrzeby.
Tak samo latające między blokami psy bez smyczy, a za nimi 50m dalej uśmiechnięci właściciele z tekstem "proszę się nie bać, on nie gryzie" to takiego osobnika najchętniej bym potraktował kopem w... (każdy niech sobie dokończy gdzie chce).

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2