Ema ja nie rozumiem, co ty napisałaś na temat samotności?
Cytuj:
Czy według Ciebie np. ze mną jest coś nie tak, bo mam 18 lat i jestem dziewicą? tym bardziej że mam kogoś z kim mogłabym to zrobić i nie musiałabym płacić za seks? Odpowiedz mi szczerze na to pytanie ;)
Dlaczego miałobyć coś z tobą nie tak?? Wszystko jest w porządku. Zależy od charakteru i zainteresowania seksem. Skoro masz faceta i go kochasz to nie widze przeszkód, żeby rozpocząć współżycie. Może nie czujesz sie gotowa. Ok. Moze masz niskie libido, może jesteś bez fantazji. Wiele jest powodów. Jednak jeżeli chcesz kogokolwiek tu zapewnić, że dziewice starsze niz ileś tam lat, istnieją to twoje zdanie sie nie liczy, bo jakie to ma znaczenie skoro i tak jesteś nie do wzięcia?
Kolego Raz. No i co ja mam CI powiedzieć? Więcej w twoim poście marudzenia niż konkretnego gadania, Po raz kolejny Ci piszę, że przykłąd z 70 latką był napisany po to by pokazać jak głupie jest gadanie, że "wiek nie ma znaczenia" Tylko po to.
A to, że pisze że nie każdemu miłosć pisana to chyba sie z tym zgadzasz? I po raz kolejny pisze to do osób co są oburzone faktem, żek toś chodzi na dziwki a nie "czeka" na miłość. A fakt jest taki, że nie każdemu miłość pisana. Eh czy ja musze 100 razy to powtarzać? I to ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Ja wyraźnie napisałem, że kolega co poszedł żeby jak to mówisz "zaliczyć" albo jak wolisz "nie mógł utrzymać wacka w gaciach" mnie najmniej interesuje. Mnie przerażają odpowiedzi jakie otrzymał za to.
Cytuj:
Czyli jednak chodzi o uczucia, a tego nei zaznasz z pierwszą lepszą osobą. Plątasz się w tym, co mówisz.
W niczym sie nie plątam. Pewnie, że bym wolał i każdy, bo instynkty ma każdy człowiek i każdy człowiek chce być kochany. Gadanie coś w stylu "samotność z wyboru" to mit. Każdy kiedyś chciał być z kimś i być kochanym. Jedyne co to może od pewnego wieku dojsć do wniosku, że lepiej mu samemu i nie będzie już robił czegoś nowego i komplikował sobie życia skoro przyzwyczaił sie do takiego jakie jest. Jednak nie każdy chce czkeać na tą pierwszą do np. 50 roku życia. Albo dłużej jak i krócej, albo w ogóle. Ile można czekać na miłośc? No ile?? Można sie niedoczekać. Oczywiśćie "czekać" nie siedzieć z założonymi rękami i liczyć że księżniczka wleci nam przez okno albo książe na koni podjedzie.
Cytuj:
Owszem, ale Ty obrażasz go w niemal każdym zdaniu. Nie tylko go. Ale jeśli człowiek w inteligentny sposób nie umie wyrazić swojego zdania no to właśnie się tak zachowuje...
On zaczął. Więc sam sobie winien. Ponad to w każdym poście napiasł, że jestem poj*** a jakoś jego sie nie czepiasz :/
Cytuj:
Ale do cholery mówimy o człowieku, który ma 18 lat ! Całe życie przed nim. Wielka tragedia, bo jest prawiczkiem...nic tylko się pociąć.
Dla Ciebie to nie problem dla niego może był to ogromny problem. Pociąć? Nie dlaczego. Przecież lepiej iść do prostytutki już :) Owszem niby to "całe życie" przed nim. Ale samotni po 50 też mieli kiedyś całe życie przed sobą.
Cytuj:
Poprawka - mam 16 lat. Poza tym nie mów do mnie takimi słowami, bo inaczej zaczniemy rozmawiać. To, że mam tyle lat ile mam, nie znaczy, że jestem pusta, nic nie wiem i nie mogę wyrazić swojej opinii.
A ty sie nie czepiaj takich pierdół tylko byś odpowiedziała na główny wątek tej całęj wypowiedzi a nie na nic nie warty podtekst. A reszte przemilczeć.
Cytuj:
Jesteś taki "dorosły" a czytać ze zrozumieniem nie umiesz. Wróć jeszcze raz do tego, co napisałam, przeczytaj to 10 razy, przebiegnij się po pokoju, wypij szklankę zimnej wody to może zrozumiesz.
Ja zapytałem o jaką dojrzałość Ci chodziło. Do czego. Tego już nie zauważyłaś?? Nie wiem o jaką Ci chodziło. Ale jeżeli o dojrzałość do seksu to ci już napisałem co o tmy myśle.
Cytuj:
Nie mów do mnie dziecko, bo nie jestem malutkim dzieciątkiem, które nie wie co się w życiu dzieje i widzi wszystko na różowo. Robisz z siebie w tym momencie wielce doświadczonego człowieka, a tak naprawdę gówno wiesz. Wyobraź sobie, że nawet 16-letnie "dzieci" mają pojęcie o różnych sprawach ! Toż to dopiero odkrycie...i piszę to jeszcze raz,(bo jeśli nie zauważyłeś, to pisałam już to wcześniej) nie powtarzam tekstów innych osób, nikt mi niczego nie wmówił, bo wyobraź sobie, że jestem na tyle rozumną osobą, by wyrobić sobie własne zdanie.
Dosłownie odpowiadam wyżej, o tym podteksem... Wyrobić zdanie to ty umiesz. O dziwo takie jak logika podopowada każdemu z nas, ponad to bronić go nie potrafisz.
Cytuj:
No pewnie. Lepiej mieć żonę/męża którego się kocha, a nie pożąda i jednocześnie dziwkę. Kto tu głupoty opowiada dziecko drogie ? ;)
Ta odpowiedz zupełnie jest nie na miejscu. Wyciełaś kawałeczek zdania co zmienił całkowicie kontekst.
Mylisz się. Wychodzi na to, że to Ty wszędzie widzisz seks. To się leczy ;)
Eh... chyba sie nie rozumiemy. Telewizja, media, praca, ulica, plakaty... wszędzie jest seks seks i seks. W każdym kiosku, w każdym piśmie, w każdej niemalże reklamie, teledysku, filmie. O to chodzi. Świat jest pochłonięty przez seks i manipuluje luidzi.
No sorry, ale 3 lata, to naprawdę nie jest długo. Zobacz ile lat ludzie czekają, aby w końcu znaleźć tą jedyną/tego jedynego !
Wydaje mi się, że masz za sobą złe wspomnienia, o których nie możesz zapomnieć, dlatego wkurza Cie fakt bycia samemu, i co gorsza, myślisz, że z roku na rok masz coraz mniejsze szanse na odnalezienie miłości.
No to jest długo. Ty chyba nie wiesz o co mi chodzi. 3 lata na papierze to może nie dużo. Ale jak sie musisz meczyć i cierpieć 365 dni razy 3, nie widząc żadnych zmian, w tym, zę cokolwiek może sie zmienić to uwierz mi jest to bardzo długo.
Dużo osób przeżywa miłość jako nastolatkowie. A jak ktoś nie miał nikogo do 20+ to raczej troche już mu lat uciekło. I tak, z roku na rok coraz trudniej znaleźć kogokolwiek. Bo dziewczyny, panowie są w stałych związkach, biorą ślub i cięzko znaleźć samotnemu np 40 latkowi kobietę.
Cytuj:
Obraził Ciebie na początku jak sam to zaznaczyłeś, a Ty go obrażasz w każdym poście i to wielokrotnie, cytuję.....
On w każdym poście napisał, że jestem poje**** Nie zacząłby nie wyzwałbym go.
Cytuj:
więc..... kto kogo obraża tak naprawde ?;>
Eh kobieto. Napisałem to zdanie, bo sam takie zdanie napisał. Napisałem to tylko po to by pokazać jaki ma poziom.... On napisał identyczne. Ale jakoś tego nie zauważyłaś.
Cytuj:
I w ogóle mówisz, że nie każdy może zaznać miłości. Miłość można spotkać w każdym wieku, bo to piękne uczucie, każdy ma do tego prawo.
Piękne nie piękne, każdy ma prawo, ale nie każdy ma to szczęście ją spotkać. W ogóle ja dziękuje spotyktać miłość np dopiero po 50 roku życia. Już wole być chodzic na dziwki i szaleć niż czekać tak długo.
mery_blue jako osoba co ma 24 lata myślałem, że moze ty będziesz bardziej spostrzegawcza...
Nie obrażam nikogo i nie wyzywam od gówniarzy bo nie poszedł do wyra z pierwszą lepszą osobą.
Jednak w przeciwieństwie do was szanuje to, że ktoś nie czekał bo miał prawo. A nie od razu oburzać się i gadać o miłości. Jak wolałabyś to sobie mogłaś czekać a nie teraz żałować. Ale wiedz, że jak byś miłości nie znalazła to byś pewnie nie żałowała, że tak postąpiłaś. Pozatym czemu tak postąpiłaś?? Ponieważ nie byłaś pewna, że miłość spotkasz. Tylko i wyłącznie dla tego. Byś wiedziałą, żę spotkasz to byś nie zrobiła. A że zrobiłaś i spotkałaś miłość to teraz się mądrzysz, ze warto czekać, nie zwracając uwagi, ze np. ja znam dziewice po 51(księgowa mojego ojca w firmie) ktora tego nie zrobiła a jakoś miłości nie znalazła. Warto w jej przypadku było czekać na WIELKIE nic :( ??
Zresztą dziweczyno. Nie gadaj mi tutaj juz takich rzeczy. Masz 24 lata tak? W wieku 21 lat byłaś niedojrzała?? Tak\nie? Sama napisałaś mając 21 lat, że nie żałujesz, że miałaś pierwszy raz wcześnie, sama napisałaś, że nie warto długo czekać bo można zmarnować mnóstwo przyjemności, więc do licha co ty chcesz mi tu udowodnić. :/
Zakazany owoc smakuje najlepiej. A późno to nie będzie już to samo.
Gdybyś miała te 24 lata i nadalbyłąbyś dziweicą nie byłoby Ci z tym faktem źle?? Przypomnij sobie cudowne chwile z ukochanym i zastanów sie czy fajnie byś się czułą jakby takiego czegoś by nie było? Gdybyś wiedziała, że miłośc znajdziesz majać np 55 lat to byś czekała z seksem do 55 roku życia?? no szczerze?? Bo ja nie.