dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Re:
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-05-24, 16:59 
Władca pierścieni

aga_lbn napisał(a):
Możesz więc zacząć od mocniejszych, stopniowo przechodząc na lżejsze wkłady, aż do wkładów z 0 zawartością nikotyny.
Mój tata tak rzucił palenie.
Powodzenia!

Marna szansa, że uda się tak rzucić palenie. Bo równie dobrze, można by przejść z Marlboro Czerwonych na LM niebieskie, przez Pall Malle pomarańczowe, aż do R1. Ale jakoś mało komu się to udaje.

Zgłoś post

Re: e-papieros
PostNapisane: 2010-05-26, 19:20 
Władca pierścieni

Dlatego, rzuca się raz na zawsze, a nie ograniczając, bądź paląc coraz słabsze. W ten sposób, nadal dostarczamy nikotynę, ale w niezadowalającej nas ilości, co czyni nas nadal palącymi, przyczynia się do pogorszenia humoru. Nadajemy zatem papierosom jeszcze większe znaczenie w naszej psychice. Co prowadzi nas do tego, że palimy chwilowo mniej, a potem wracamy do punktu wyjścia, a rzucić nam będzie jeszcze trudniej.

Wiem, jak działają elektroniczne papierosy. Ponieważ nie ma jeszcze wiarygodnych badań na ten temat, to podeprę się swoim doświadczeniem. U mnie e-papieros powodował podrażnienie gardła i doprowadził ostatecznie do infekcji górnych dróg oddechowych. Jeżeli komuś ten sposób przyjmowania nikotyny odpowiada - jego sprawa. Ja jednak po dwóch miesiącach e-palenia powróciłem do normalnych papierosów. E-papierosy trzeba było uzupełniać płynem, który się wszędzie rozlewał, lepił do wszystkiego, ładować bateryjki, a potem i tak czuć było plastikiem, a płyn do uzupełniania, przelewał się do ust, powodując podrażnienie języka.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-07-06, 12:08 
Adept

Zastanawiam się nad kupnem takiego papierosa. Zawsze myślałam, ze to jakaś niebagatelna kwota będzie a na wasserman.pl gdzie znalazłam kosztuje 49zł. Zastanawia mnie tylko na jak długo wystarczy taki papieros (te maja 10 wkładów) - jak to się używa, kiedy się czuje że ten wkład należy wymienić? Czy ktoś przy ich pomocy skończył z palenie?

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-07-07, 14:58 
Adept

Używam od jakiegoś czasu e-papierosa i moje wrażenia są takie że pozwala on znacznie ograniczyć palenie, pozwala też wytrzymać dłuższy okres czasu bez papierosa w miejscach gdzie nie mamy możliwości zapalić.
Jednak czy pomaga w rzuceniu palenia ?
Wątpię, ten sam efekt uzyskamy ograniczając się siłą woli.
Dla mnie jest to jedynie środek zastępczy w sytuacjach gzie zapalić nie mogę.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-07-14, 09:52 
Adept

Czyli jednak Ci taki gadżet pomaga w jakiś sytuacjach - a jak z ta wymianą - na ile wystarczy taki e-papieros? Jakie sa reakcję - ja osobiście nigdy nie widziałam nikogo z takim papierosem, albo widziałam a nawet nie wiem - czy ktoś rozpoznał, że palisz e-papierosa czy raczej nie rzuca się w oczy :) Masz może takiego: http://www.wasserman.pl/index.php?produ ... od_id=1286 ???

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-08-11, 12:53 
Pochłaniacz

Ja miałem tego z wasserman.pl co podajesz Allme. Smakował podobnie do prawdziwego, ale to nie było dla mnie. Dobrze, że nie był drogi, bo bym żałował jego zakupu. Udało mi się rzucić papierosy bez ciągłego palenia e-papierosa, wystarczyła odpowiednia motywacja.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-05-27, 12:13 
Nudziarz

też mam e-papierosa z wasserman.pl i tak już pale go ponad rok i nic... wkurza mnie ten smak i co jakis czas popalam normalna fajke ale jeszcze się nie poddałem... tak myśle że może za mało skuteczny jest ten e-papieros?

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-06-18, 23:11 
Oczytany mnich

Probowalam tego wynalazku, ale nie bardzo mi podchodzi. Dziwny ma smak, zuplenie inny niz zwykly papieros.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-06-19, 14:31 
Adept

Mój tato kupił sobie ostatnio tabletki na receptę właśnie na rzucenie palenia i widać już jakieś efekty, więc myślę, że tylko taka forma jest skuteczna...

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-06-19, 15:38 
Nudziarz

oczywiście że pomoże ale podarunkiem że sam tego będzie chciał mówić i zrobić dwie różne rzeczy paliłem 20 lat nie pale 6 lat ale to tylko dzięki własnej sugestii trzeba w sobie zaszczepić sugestie by sobie pomoc rzucić palenie a w następnym krokiem jest przedstawić innym ludziom dlaczego się rzuca palenie a jeśli cie ktoś poczęstuje nigdy nie odmawiać trzeba wziąć papierosa i zrobić z nim to jakie ma przeznaczenie kruszyć do popielniczki więcej nie poczęstuje a nawet więcej nie będzie podchodził do poczęstunku drugi raz nigdy sie nie zastanawiać i nie cofać się z podjętej decyzji samo nie palenie nic nie znaczy najważniejsza jest sugestia jaką zaszczepiliśmy w sobie.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2