dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Antykoncepcja
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2016-05-21, 16:54 
Przyjaciel

czyli trochę tabletek przetestowałaś? u mnie na szczęście było lepiej, bo lekarz odrazu trafił idealnie, przepisał mi belarę i od samego początku wszystko było ok, a co więcej nawet zauważyłam, że poprawiła mi się cera, zaczęłam mniej boleśnie przechodzić okres więc rzeczywiście sporo mi pomogły.

Zgłoś post

PostNapisane: 2016-05-23, 14:03 
Szczypior

Właśnie z tym trafianiem bywa różnie. Nie każdy ginekolog robi porządny wywiad i badania, a od tego powinni zaczynać przy doborze antykoncepcji hormonalnej. W sumie najwięcej zależy od wyników i powinnyśmy prosić o skierowanie na badania, a nie szukanie w ciemno.

Zgłoś post

PostNapisane: 2016-05-23, 18:42 
Oczytany mnich

akurat mój ginekolog jest bardzo dokładny, wszystkie badania kazał mi zrobić zanim cokolwiek przepisał, ale czasem nie można przewidzieć reakcji organizmu... no i każdy potrafi inaczej reagować, na szczęście teraz jest ok, i w najbliższym czasie nie mam zamiaru zamienić vibinu na nic innego :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2016-05-28, 19:27 
Szczypior

Jak ginekolog ma wyniki, to już ma jakieś pojęcie co nam nie będzie odpowiadało. U mnie z Vixpo trafił idealnie, właśnie na podstawie badań i wywiadu. Fakt każda antykoncepcja hormonalna to ingerencja w organizm, ale po 3 miesiącach góra wszystko powinno się ustabilizować.

Zgłoś post

PostNapisane: 2016-06-12, 12:24 
Oczytany mnich

pewnie, że tak, choć przed vibinem miałam inne tabletki, już nie pamiętam nazwy, brałam je dwa miesiące i szkoda, nie dałam rady dłużej bo tak źle się czułam, poszłam do lekarza i powiedział, że mogłam wcześniej przyjść, bo jeśli od razu są aż takie objawy to nie ma się co męczyć:)

Zgłoś post

PostNapisane: 2016-06-25, 11:59 
Nudziarz

Mam wkładkę Levosert od prawie roku. Założyłam po urodzeniu córeczki. Dla mnie plusem było, że mogę przy wkładce karmić piersią mojego głodomorka - ma już 7 miesięcy, a jeszcze przy cycu :) Oczywiści taka wkładka nie wpływa na wątrobę, a z tabletkami różnie bywa.

Zgłoś post

PostNapisane: 2016-07-31, 08:35 
Bohater

Teraz tabletki mają nowoczesne rozwiązania i nie maja negatywnego wpływu na organizm jesli sa odpowiednio dobrane. Są też takie które nie mają w skąłdzie estrogenów i można je również przyjmować przy karmieniu piersią. Ma tak np Limetic. Jesli o karmienie chodzi to gratulacje. Ja karmiłam synka 2,5 roku, więc jeszcze troche może być przed Tobą :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2016-08-15, 21:07 
Nudziarz

2,5 roku? Wow to nieżle, ja nie wiem czy tyle damy radę, bo widzę, że już zaczyna marudzić. Z tabletek musiałam też zrezygnować, bo mam podwyższone enzymy wątrobowe, a wkładka nie przechodzi przez wątrobe, wiec to najodpowiedniejsza opcja.

Zgłoś post

PostNapisane: 2016-08-30, 19:06 
Bohater

Miałam wkładkę i niestety puchło mi wszystko i lekarz musiał po pół roku usunąć. Ale miałam po tym ciężkie okresy bardzo, więc mam nadzieje, że u Ciebie tak nie będzie. Moim zdaniem tabletki to dobre wyjście i od siebie poleciłabym Ci Limetic, bo nic ze składu nie dostaje się do mleka. Co do samego karmienia to jestem zdania, że tyle ile synek potrzebował tyle bym dawała. Pewnego dnia sam powiedział "nie ce" i tyle :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2016-11-03, 11:12 
Bohater

Troche dziwna sytuacja powiem szczerze. Nikt nie mówi wprost co się stało, ale skoro wycofali to nic dobrego ;) Ja jednak nadal jestem za tabletkami i chyba zdania już nie zmienię. U mnie taka forma antykoncepcji sie sprawdza i to dla mnie najwazniejsze.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2