dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Jakie biuro podróży?
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-03-21, 13:55 
Pochłaniacz

Frezja napisał(a):
DorotaK napisał(a):
Za taką pewność i spokój jestem gotowa tą stówę dopłacić ;)

Jak widać po poniższym rankingu nie Ty jedna masz takie podejście:
http://www.rp.pl/temat/984572.html

:)

Bardzo ciekawy ranking, ale dla mnie nie jest niespodzianką, kto wiedzie prym, ale ilość biur jakie upadły. Zestawienie także pokazuje biura, którym ufać już nie należy.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-03-22, 14:59 
Przyjaciel

Mnie w sumie wyniki tego rankingu nie dziwią. Itaka jest chyba najbardziej znana i powszechna. ale zaskakuje niezbyt pozytywnie ranking i liczba tych upadłych biur podróży... więc nie dziwię się że ludzie się boją podróżować.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-03-23, 13:04 
Przyjaciel

Rzeczywiście sporo biur upadło, jest to niepokojące. Dobrze wiedzieć kto ma pozytywną opinię, ale równie istotna wg mnie jest opinia stabilna, bo jednak wspinając się na szczyt łatwo można z niego spaść.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-03-23, 17:30 
Adept

No tak jak spadać to z wysokiego konia. :) Ranking ciekawy ale opinie o stabliności bądź braku są na 2012 rok, więc wszystko tu może się zdarzyć. Zwróćcie też uwagę, że Itaka jako taka ma wiarygodność BBB - czyli wystarczająca, a taki Funclub A- więc lepszą. To tak apropos to zerknijcie sobie na stronę z której pochodzi ten ranking.
Wiecie co mnie zaciekawiło w ofercie biura o które pytałam, że mają w swojej ofercie raczej dobre hotele, tak wstępnie sobie przejrzałam ich katalog online. Podpowiedzcie coś na Grecję?

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-03-25, 12:22 
Pochłaniacz

moiss napisał(a):
No tak jak spadać to z wysokiego konia. :) Ranking ciekawy ale opinie o stabliności bądź braku są na 2012 rok, więc wszystko tu może się zdarzyć. Zwróćcie też uwagę, że Itaka jako taka ma wiarygodność BBB - czyli wystarczająca, a taki Funclub A- więc lepszą. To tak apropos to zerknijcie sobie na stronę z której pochodzi ten ranking.

Tak, bo przecież ranking za 2013 rok powstanie w przyszłym roku. Ten istniejący wystarczy. Możemy się nim kierować przy wyborze biura. A sytuacja jest taka, że czasem lepiej nim, niż konkretną ofertą.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-03-25, 14:27 
Pożeracz niewiniątek

moiss napisał(a):
Może masz rację, aczkolwiek mam jakąś taką awersję do tego biura, zupełnie bezpodstawną bo nigdy z nimi nie podróżowałam. Może jednak się skuszę. A coś konkretnego z własnych doświadczeń podpowiesz? A net holiday kojarzysz może? Albo coś z tych mniejszych graczy?

nie znam i nie kojarzę nazwy w ogóle, raczej z ofert "mniejszych graczy" nie korzystam, z obawy, że znikną jeszcze szybciej z rynku niż się na nim pojawiło, co już nie raz historia pokazała....

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-03-26, 12:15 
Pochłaniacz

DorotaK napisał(a):
moiss napisał(a):
Może masz rację, aczkolwiek mam jakąś taką awersję do tego biura, zupełnie bezpodstawną bo nigdy z nimi nie podróżowałam. Może jednak się skuszę. A coś konkretnego z własnych doświadczeń podpowiesz? A net holiday kojarzysz może? Albo coś z tych mniejszych graczy?

nie znam i nie kojarzę nazwy w ogóle, raczej z ofert "mniejszych graczy" nie korzystam, z obawy, że znikną jeszcze szybciej z rynku niż się na nim pojawiło, co już nie raz historia pokazała....

Upadki biur podróży są bardzo przykre i zaufać można tylko "większym graczom", bo upadają nawet bardzo zasłużone firmy, jak choćby "Tramp", który niedawno ogłosił upadłość a istniał od 15 lat.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-03-27, 18:54 
Pożeracz niewiniątek

słyszałam :/
Więc sami widzicie, nie ma co ryzykować. Itaka, moim zdaniem, jest pewna, tutaj mozecie poczytać o jej gwarancji ubezpieczenia: http://www.itaka.pl/strony/2/i/3889.php

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-04-04, 09:20 
Szczypior

Przestańcie już z tą gwarancją. Itaka jest wielka, masę turystów obsługuje więc musi mieć wyższą gwaranację niż Pani Krysia z Wólki Kosowskiej. Jeśli mowa o gwarancjach, to proszę artykuł http://www.rp.pl/artykul/994572.html. I nie uogólniajcie, że duże biuro to pewne biuro, przykładów nie trzeba daleko szukać. I może źle myślę ale, taka Itaka rezerwuje masę miejsc w hotelach, w samolocie - jest bardziej prawdopodobne, że nie sprzedadzą wszystkich miejsc niż wspominana pani Krysia, która ma do sprzedania 2 pokoje i 6 miejsc w samolocie. Tak czy nie?
Mam też zupełnie prywatną awersję do koncernów, wielkich firm. Ale to na inny temat. :)
Co do wymienionego BP Net Holiday - proponuję zadzwonić do kilku agentów, którzy sprzedają ich wyjazdy i rzeczowo i otwarcie podpytać. Chyba najrozsądniejsze rozwiązanie?

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-04-04, 10:51 
Oczytany mnich

A wiecie, że w Neckermannie i Tui możecie wykupić w polskim biuerze wycieczkę wyszukaną na stronie niemieckiej? :> Polecam sprawdzać ceny, bo te w Niemczech sa niższe, a warunki lepsze, np. all inclusive taniej, niż u nas HB.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2